Lise öğrencileri Ulucak Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti

Lise öğrencileri Ulucak Atıksu Arıtma Tesisini ziyaret etti

İZSU Genel Müdürlüğü tarafından Kemalpaşa’da hizmete alınan Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi, 10. sınıf öğrencilerine ev sahipliği yaptı.

İzmirli 10. sınıf öğrencileri, atık suların arıtılma aşamalarını yerinde görmek için Kemalpaşa Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti. Çevre Mühendisi Özlem Ülker Ayır’dan teorik bilgi alan öğrenciler, kanalizasyon sistemiyle tesise ulaşan atık suların hangi aşamalardan geçerek arıtıldığını öğrendi. Ardından tesisi gezerek tüm bu aşamaları izleyen öğrenciler, merak ettikleri konularla ilgili bilgi sahibi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü tarafından 23 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi, günlük 4 bin 200 metreküp evsel atık suyu ileri biyolojik yöntemle arıtıyor. Atık suyun arıtılmadan doğaya ulaşmasının önüne geçen Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi, Nif Çayı ve Gediz Deltası’nın korunmasında da büyük önem taşıyor.

5.jpeg

Öğrencilere tesis hakkında bilgi veren İZSU Genel Müdürlüğü Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi'nde görevli Çevre Mühendisi Özlem Ülker Ayır, “Burası, Kemalpaşa Ulucak bölgesindeki atık suların arıtıldığı, 4 bin 200 metreküp kapasiteli bir tesis. Bugün öğrencilerle güzel bir gezi yaptık. Onlara üniteleri tek tek anlattık, arıtma tesisinin teknik yapısından bahsettik. Onların merakları ve ilgileri bizi de heyecanlandırdı. Öğrencilere İZSU’da ne iş yapıyoruz, atık su arıtma tesisi nedir, atık sular nasıl arıtılıyor, kanalizasyon yapısı nasıldır, bu konularda bilgi verdik. Onlar da atık suları arıtarak doğaya nasıl temiz bir şekilde bıraktığımızı bizzat gördü. Öğrencilerle yaptığımız bu etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilerden Ahmet Yazıcıoğlu, “Bugün, okulumuzla birlikte Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi’ne geldik. Suyun nasıl arıtıldığıyla ilgili bilgiler edindik” dedi. Derin Tutan isimli öğrenci ise “Burada bize hem teorik hem de uygulamalı bilgiler verdiler. O yüzden bu gezi çok yararlı oldu” ifadelerini kullandı.

“İNSANLIĞA ÇOK YARARLI BİR İŞ YAPILIYOR”

“Bu gezide bilmediğim bir sürü konu öğrendim, aklımdaki soruları sorabilme şansı edindim. Etkinlik çok güzel geçti, çok yararlı bilgiler edindik” diye konuşan Duru Erkoç isimli öğrenci ise “İleride böyle bir meslek yapmak isterim. Bence insanlığa çok yararlı bir iş yapılıyor.” dedi.

“ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLADI”

Gezinin öğrencileri için çok faydalı olduğunu dile getiren Kimya Öğretmeni Selen Alan, “Burada olmak çok keyifli. Okulumuzda da kimya bölümü olarak su döngüsü ve arıtım derslerimizi veriyoruz ama bunu yerinde uygulamalı görmek, çocuklarımıza büyük bir katkı sağladı. Öğrencilerimiz böyle büyük bir tesis görünce şaşırdı. Bu konuları yerinde görmek, hiç farkında olmadıkları meslekleri de keşfetmelerini sağladı diye düşünüyorum. Dolayısıyla, ileride bu alanlarda meslek seçeceklerine de inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’ne bize bu şansı verdikleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.