Lise Öğrencilerinden ''Ben de Varım'' Kampanyası

Lise Öğrencilerinden ''Ben de Varım'' Kampanyası

Buca Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinden anlamlı kampanya.

Buca Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi, “Ben de Varım Kampanyası” kapsamında iki engelli vatandaşa tekerlekli sandalye verildi; Buca Hayvan Barınağı'na gönderilmek üzere bin 350 kilo da mama alındı.

????????????????????????????????????

Aybers Hikmet Karabacak Anadolu Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte Buca Engelliler Derneği aracılığıyla tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edilirken; Okul Müdürü Olcay Öztemel kampanyaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

HEDEF SOSYAL SORUMLULUK SAHİBİ NESİLLER

Öğrencilerinin sosyal etkinliklere katılarak bilinçlenmeleri için, “Ben de Varım Kampanyası”nı düzenlediklerini belirten Müdür Olcay Öztemel, amaçlarının öğrencilerinin toplum, engelli ve hayvan sorunlarında aktif rol oynamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Okullarındaki öğrencilerden yüzde 80'inin kampanyaya aktif olarak katıldığını dile getiren Öztemel, “Buca Engelliler Derneği'nin koordinasyonunda aldığımız iki adet tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Buca Hayvan Barınağı'na verilmek üzere büyük miktarda mama aldık. Okul yönetimi ve öğretmenler olarak hedefimiz sosyal sorumluk sahibi, çalışkan ve paylaşmayı bilen nesiller yetiştirmek. Yaptığımız kampanyaya öğrencilerimizin yoğun ilgi göstermesi bizi gururlandırdı. Geri kalan yüzde 20'lik öğrencimiz de şu anda başka bir kampanya üzerinde çalışıyor. En yakın zamanda da bu çocuklarımızın düzenlediği kampanyayı da duyurmaktan mutlu olacağız” diye konuştu.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kampanyanın koordinasyonunda yer alan Buca Engelliler Derneği Başkanı Harun Kara da, genellikle kendilerinin kampanya yapılması için gittiklerini ve karşı tarafı ikna etmeye çalıştıklarını, belirterek, “Ancak “Ben de Varım Kampanyası”nda biz hiç bir talepte bulunmadan öğrenci ve öğretmenlerimiz doğrudan bize geldiler. Kampanya, öğrencilerin bilinçlenmesi ve sosyal farkındalık oluşması açısından oldukça önemli. Bu tür kampanyalar özellikle biz engelliler açısından büyük önem taşıyor. Hem ihtiyaç sahibi arkadaşlarımıza büyük fayda sağlıyor; hem de duyuramadığımız sesimizi geniş kitlelere duyurmamıza yarıyor” ifadesini kullandı.

Kara, okul yönetimi ve tüm öğrencilere düzenledikleri bu anlamlı kampanya için teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.