Lise öğrencilerinden Meclis Üyelerine proje sunumu

Lise öğrencilerinden Meclis Üyelerine proje sunumu

Karabağlar 15 Temmuz Şehitler Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, TUBİTAK yarışması için hazırladıkları projeyi Karabağlar Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Toplantısına katılarak, meclis üyelerine sundular.

MEDYA EGE - Karabağlar Belediyesi’nde Aralık ayında yapılacak meclis toplantısın öncesinde farklı bir heyecan yaşandı. Karabağlar 15 Temmuz Şehitler Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri meclis toplantısı öncesi AK Partili meclis üyelerinin yaptığı grup toplantısına katıldılar. Karabağlar Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi, Grup Sekreteri Serap Eyce’nin organize ettiği buluşmaya, Okul Müdürleri Rukiye Doğru ile birlikte toplantıya katılan öğrenciler TÜBİTAK yarışması için hazırladıkları projeyi Karabağlar Belediyesi Meclis Üyelerine sundular.

2.jpg

2204 TÜBİTAK Liseler Arası Araştırma Projeleri için Danışman Öğretmenleri Kübra Karadeniz Meydan rehberliğinde hazırlanan 15 Temmuz Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Aleyna Terazi, Esmanur Aslan ve Fatmanur Çelik, “Türkçe bunun neresinde? İzmir’deki iş yeri adlarında Türkçe’nin kullanımı’ adlı projeleriyle güncel bir sorun olan iş yeri isimlerindeki yabancılaşmaya dikkat çektiler. Belediyelerin yönetim organı olarak belediye meclisinin yabancı kelimelerden oluşan iş yerlerinin açılmasına izin verilmemesi için meclis kararı alma yetkisi olduğunu söyleyen öğrenciler, bu konuda bir çalışma başlatmaları konusunda meclis üyelerinden destek istediler. Meclis üyeleri, pür dikkat dinledikleri öğrencilere ve okul müdürlerine projelerinin başarılı bulurken, TUBİTAK yolunda da başarılar dilediler.

1-kopya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.