Liseler için beklenen sonuçlar açıklandı!

Liseler için beklenen sonuçlar açıklandı!

LGS yerleştirme sonuçları tüm öğrenciler tarafından merakla bekleniyordu. Herkes LGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması için ekranların başından bir dakika olsun ayrılmıyor. LGS yerleştirme sonuçları MEB tercih sonuç sorgulama nasıl yapılır?

TEOG yerine gelen yeni sistemde heyecanlı bekleyiş devam ediyor, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçları bugün açıklanacak. Önce LGS sonucunuzu öğrenmek için, MEB`in resmi sayfasına girerek `Sınav sonuçları` kategorisine tıklayınız.


 Daha sonra LGS sonuçlarına tıklayınız. Böylelikle LGS sınav sonuçunuza ulaşmış olacaksınız.10 Ağustos`ta sona eren 1. nakil başvurularının sonuçları bugün açıklanacak. MEB resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak olan nakil sonuçlarının ardından 2. nakil işlemleri de başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2-13 Temmuz tarihleri arasında tercihleri alınan LGS yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar, 30 Temmuz`da açıklandı.


Öğrenciler yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları iletilecek. 6-10 Ağustos`ta birinci, 13-17 Ağustos`ta ikinci, 27-31 Ağustos`ta üçüncü, 3-6 Eylül`de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül`de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak. 


Ayrıca, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları iletilecek. 6-10 Ağustos`ta birinci, 13-17 Ağustos`ta ikinci, 27-31 Ağustos`ta üçüncü, 3-6 Eylül`de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak. 10-14 Eylül`de yatılılık başvuruları okul ve kurumlarca alınacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.