Liseli gençler şiddete "Dur" dedi

Liseli gençler şiddete "Dur" dedi

Liselilerden örnek davranış

Son yıllarda,  dünyada ve ülkemizde artan şiddet olaylarının yaygınlaşması nedeni ile Bayraklı ilçesi Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müdür, müdür yardımcıları, grafik fotoğraf alanı öğretmenleri ve öğrencileri şiddete dur dedi. Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, ‘Sorunlarımızdan Sorumluyuz ‘ projesi kapsamında şiddet  konusunu ele alındı.

1-594.jpg

Okulun Grafik- Fotoğraf Alanı öğrencileri, şiddetin olumsuzluklarını gösteren fotoğraf-afiş -slogan çalışmaları yaptılar; ‘Şiddete Dur! ‘adını verdikleri fotoğraf sergisini okullarında açtılar. İlk önce okul arkadaşlarında bilinç oluşturdular.  Söylemlerinin ve fotoğraf çalışmalarının okullarıyla sınırlı kalmasını istemediler.  Bu düşünceleri, sergilerini yürüyen sergi haline getirdi. 

4-254.jpg

Öğrenciler ‘Şiddete Dur ‘ yürüyen fotoğraf sergisini daha geniş kitlelere duyurabilmek ve toplumun kanayan yarası şiddeti azaltabilmek hatta yok edebilmek için her yere yürüyeceklerini belirttiler. İlk olarak kendi ilçeleri olan Bayraklı ilçesinde Sevgi Yolu’na gittiler.  Yürüyen fotoğraf sergisi ile herkesin yolunun sevgiden geçmesi gerektiği bilinci ile farkındalık performansı sergilediler.

5-091.jpg

Kalabalığın çok olduğu metro girişlerinde fotoğraflarıyla ‘şiddete dur’ diyerek halka çağrı yaptılar. Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Grafik ve Fotoğrafçılık Alanı tarafından hazırlanan ‘ŞİDDETE DUR! ‘ Yürüyen Fotoğraf Sergisi, Bayraklı halkı tarafından büyük ilgi ile karşılandı. Sevgi Yolu ve Metro civarından geçen birçok vatandaşımız sergiyi  büyük bir ilgi ile izledi. Sergiye, vatandaşlarımızdan destek geldi. Vatandaşlar,  öğrencilerle birlikte fotoğrafları tutup;  sergide yer aldılar. Yaşadıkları şiddet olayları ile ilgili dertlerini de paylaşan vatandaşlarla öğrenciler arasında duygusal anlar yaşandı. Öğrenciler ŞİDDETE DUR YÜRÜYEN  FOTOĞRAF SERGİSİYLE   Bayraklı sokaklarında halkın desteğini alarak farkındalık yarattılar. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.