LİYAKAT'TA SGK PRİM TEŞVİKLERİ KONUŞULDU

LİYAKAT'TA SGK PRİM TEŞVİKLERİ KONUŞULDU

‘Liyakat Konuşuyor’ Semineri’nde dernek üyesi Serbest Mühasebeci Mali Müşavir AYÇA ÇIĞIRGİL yürürlükteki Sosyal Güvenlik Kanunu yeni dönem Sigorta Prim Teşvikleri’ni ele aldı.

ÇIĞIRGİL, interaktik olarak güncel olarak şuanda yürürlükte bulunan sigorta teşvikleri, uygulamaları, bu teşviklerden yararlanma şartları ile ilgili bilgileri seminerde aktardı.


5510 indirimi, işsizlik ödeneği alanların istihdamı halinde uygulanan teşvikler, engelli sigortalıların istihdamı, işbaşı eğitim programını tamamlayanların istihdamı, malüllük, yaşlılık ve ölüm sigortasında işveren hissesi; yurtdışına götürülen, gönderilen sigortalılara uygulanan 5 puanlık prim indirimi; yatırımlarda devlet yardımları hakkında kararlar uyarınca uygulanan teşvikler; işsizlik ödeneği alanların istihdamı; genç, kadın ve mesleki belge sahiplerinin istihdamında uygulanan teşvikler; araştırma, geliştirme ve tasarım faaliyetlerinde uygulanan teşvikler olmak üzere farklı alanlarda güncel uygulamaların anlatıldığı seminer yoğun ilgi gördü. 


LİYAKAT Yönetim Kurulu Başkanı BERKAY ESKİNAZİ iş hayatında çalışanları ve işverenleri çok fazla etkileyen teşvikleri en ince detayına kadar paylaşayan AYÇA ÇIĞIRGİL’e teşekkür etti.  
 

AYÇA ÇIĞIRGİL KİMDİR?
 
1981 yılında İzmir de doğan Çığırgil, ilk öğrenimini İzmir'de tamamladıktan sonra Celal Bayar Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu.
 
Dokuz yıl süren meslek tecrübesinden sonra kendi işini yapmaya karar vererek 2013 yılında AÇI Serbest Muhasebe Mali Müşavirliği kurdu.
 
İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 2016 yılı seçimlerin de aktif görev alarak Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği (TÜRMOB) Delege ünvanını seçim ile almaya hak kazandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.