Lösemiyi Yendi Arkadaşlarına Rehber Oldu

Lösemiyi Yendi Arkadaşlarına Rehber Oldu

İlköğretim çağında erken tanı ve tedavi sonucu“lenfoblastik lösemi” (lenf kanseri)  hastalığını yenen Ece Yıldız lisedeki okul arkadaşlarına rehber oldu.

Bir grup öğretmen ve öğrencinin desteği ile okulunda Lösemi konusunda farkındalık yarattı. Ece Yıldız’a İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi olduğu sırada “lenfoblastik lösemi” (lenf kanseri) tanısı konuldu.  Erken tanı ve tedavi sonucu hastalığı yenmeyi başaran Ece, yaşadıkları zorlukları kimsenin yaşamaması için yapılması gerekenlere dikkat çekti. İzmir’in Menderes İlçesi Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi’nde okuyan Ece bir grup öğretmeni ve öğrenci ile birlikte farkındalık oluşturdu.  Yaklaşık 30 kişi “lenfoblastik lösemi” (lenf kanseri)  hastalarının kullandığı maskelerden taktı. Öğretmenler maske ile ders anlattı. Öğrenciler bulundukları sınıflarda derse maskeyle katıldı. Kimi spor yaparken, kimi kantinde yemek alırken maskesini hiç çıkarmadı. Gün boyu takılan maske diğer öğrencilerde büyük merak uyandırdı. 

Öğrencilerin neden? sorularının cevabı, tüm destler bittiğinde verildi. Bahçede toplanan okulun tüm öğrencilerine bir konuşma gerçekleştiren Ece Yıldız “lenfoblastik lösemi” (lenf kanseri) hastalığının erken tanı ve tedavi sonucu yenilebildiğini vurguladı. Ece,“Lösemili Çocuklar Haftası minicik bedenlerde olan kocaman yüreklerin sevgi ile kucaklaşacağı, toplumsal farkındalığın yaratılacağı bir haftadır. Hafta geride kalabilir, ama “lösemi” konusundaki duyarlılığı bütün bir yıla yaymamız gerektiğini düşünüyorum”dedi. Satırlara serpiştirdiği duygu yüklü konuşmasının metnini okurken öğrencinin göz damlaları zaman zaman yanağına süzüldü. Konuşmayı dinleyen öğrenciler gözyaşları arasında arkadaşlarına alkışları ile destek verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.