"Lozan ve Önemi" paneli Konak'ta düzenlenecek!

"Lozan ve Önemi" paneli Konak'ta düzenlenecek!

Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümünde "Lozan ve Önemi" paneli Konak'ta düzenlenecek.

Konak Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilecek olan "Lozan ve Önemi" 24 Temmuz Çarşamba gübü saat 18.00'da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Lozan Barış Antlaşması'nın 96'ıncı yıl dönümünde gerçekleştirilecek etkinliğe tüm vatandaşlar davetli. Konak Belediyesi resmi sosyal medya hesabından duyurulan panel için, "Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümünde "Lozan ve Önemi" konulu panelimize tüm hemşehrilerimiz davetlidir" denildi.

eaektqywwaa5myc.jpg

Lozan Anlaşması nedir?

Lozan Antlaşması İsviçre'nin Lozan kentinde imzalanmıştır. İtilaf devletleri Lozan görüşmelerine İstanbul hükümeti ve TBMM hükümetini birlikte çağırdı. İtilaf devletlerinin amaçları arasında, bu iki devletin arasındaki ikilikten faydalanmaktı. Görüşmede bir karar alınamayınca Lozan görüşmeleri ertelendi. TBMM, bu süre içinde yönetimdeki ikiliğe son vermek ve milli egemenlik ilkesini pekiştirmek amacıyla 1 Kasım 1922’de saltanata son verdi. Böylece Lozan görüşmelerine sadece TBMM devletin temsilcisi olarak katıldı. Devleti temsil etmek amacıyla Mudanya’daki başarısı nedeniyle görüşmeye İsmet Paşa katıldı.

Lozan Anlaşmasına Katılan Devletler

Lozan Antlaşmasına katılan birçok devlet vardır. Bunlar; İngiltere, Yugoslavya, Rusya, Fransa, Bulgaristan, Yunanistan, ABD, İtalya, Romanya’dır. ABD görüşmeye gözlemci olarak katılmıştır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.