Lyft ve Uber sürücü alımını durdurdu!

Lyft ve Uber sürücü alımını durdurdu!

Lyft ve Uber sürücü alımını durdurma kararı aldı. Bir süreliğine New York’ta uygulanacak bu kararın diğer bölgelere yayılıp yayılmayacağı belirsizliğini koruyor.

Uber konu ile ilgili resmi açıklamayı web sitesinden yaptı. Buna göre kararın arkasında yatan sebep New York’taki taksi düzenlemelerinden sorumlu kurum olan Taksi ve Limuzin Komisyonu’nun (TLC) aldığı karar. Aralık 2018’de yürürlüğe giren yeni TLC düzenlemesi sonucu, gereğinden fazla sürücü bulunduran taşımacılık şirketleri cezalandırılıyor.

Ayrıca TLC’nin yeni kurallarına göre Lyft ve Uber sürücüleri bir saatte en az 17,22 dolar kazanmak zorunda. Bunun altında kalan sürücülerin bağlı olduğu şirket, önemli bir ceza ödemek durumunda kalıyor.  Bu karar neticesinde Lyft ve Uber sürücü sayısını azaltma kararı aldı. Çünkü şirketlerin sürücüleri oldukça fazla ve bu nedenle sürücüler saatte 17,22 dolar kazanamıyorlar.

Fakat Lyft ve Uber sürücü alımını durdurmuş olsa da işin peşini bırakacağa benzemiyorlar. Her iki şirkette geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili kuruma (TLC) dava açtılar. Davanın sonucuna göre Lyft ve Uber sürücü durumlarını yeniden gözden geçirecekler. Söz konusu TLC kararlarının diğer şehirlerde ve eyaletlerde uygulanıp uygulanmayacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.