LYS'de Balçova başarısı

LYS'de Balçova başarısı

2016 LYS’de Türkiye genelinde başarı %35 olurken Balçova’dan katılarak başarılı olan öğrenci sayısının oranı yaklaşık %50 oldu.

2016 LYS’de (Lisans Yerleştirme Sınavı) başarılı olan öğrenciler kazandıkları üniversitelere kayıtlarını yaparken ÖSYM’de yapılan sınavın sayısal verilerini internet sitesinde yayımladı. Bu verilere göre Türkiye’de 2016 LYS sınavına girmek için 2.256.377 öğrenci başvurdu. Bu öğrencilerin 423.479’u Lisans, 368.770’i Önlisans programı olmak üzere toplam 792.249 öğrenci bir üniversitede okumaya hak kazandı. Türkiye genelinde %35 olarak gerçekleşen kazanma oranı Balçova’da ise çok daha yüksek bir rakama ulaştı. Balçova Belediyesi’nin Üniversiteyi kazanan öğrencilere yönelik yaptığı etkinlik için kazandığı belge ile başvuran öğrenci sayısı 480’e ulaştı. Önceki yıllar mezun olan öğrenciler ile birlikte yaklaşık Bin öğrencinin katıldığı 2016 LYS’de Balçova’daki başarı oranı % 50 olarak belirlendi.

Her iki öğrenciden birinin üniversiteye girme hakkı kazandığı Balçova’da 12 yıldır belediye başkanlığı yapan Mehmet Ali Çalkaya “İlçemizdeki başarı gerçekten çok iyi. Bu başarıdan dolayı başta sınavı kazanan çocuklarımızı ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi sonra da velilerimizi kutluyorum. Biz sınavı kazanan bu çocuklarımız ilkokula başladığı günden bu yana görevdeyiz. 12 yıldır eğitim kurumlarının fiziki yapılarının iyileştirilmesine ve eğitim kalitesinin artmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Her yıl kazanan öğrencilerimiz için bir veda etkinliği düzenliyoruz. Bu yıl ilk olarak kazanan tüm öğrencilere diz üstü bilgisayar ve değişik hediyeler verdik. Bizim de belediye olarak bu başarıda katkımız olmuşsa bu bizim için çok büyük bir onur ve gurur kaynağıdır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.