LYS’ye girecek öğrencilere son tavsiyeler “Panik yapmayın”

LYS’ye girecek öğrencilere son tavsiyeler “Panik yapmayın”

Hafta sonu gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme birinci sınavı öncesi öğrencilere tavsiyelerde bulunan BAYGEM öğretmeni Selma Uğuz, öğrencilerin sakin olması gerektiğini belirterek, “Kesinlikle panik yapmayın.

Bu hafta sonu yapılacak LYS’ye girecek milyonlarca öğrenci, hayallerindeki üniversitelere girebilmek için ter dökecek. Bayraklı Gençlik Eğitim Merkezi (BAYGEM)'de Matematik öğretmeni olarak görev yapan Selma Uğuz, sınav öncesi velilere de büyük görevler düştüğünü söyledi. Öğrencilerin sınavda rahat olmasını isteyen Uğuz, “Kesinlikle panik yapmayın. Panik hata yaptırır. Her zaman yaptığınızı, en iyi bildiğinizi uygulayın. Başarı gelecektir. Öğrencilerin yapması gereken, kendileri gibi olmak. Bildikleri yerden başlamaları önemli. Her ay düzenli olarak yaptığımız deneme sınavlarında nasıl hareket ediyorlarsa öyle davransınlar. Sınav süreleri 135 dakika. Çok uzun bir süre. Zamanı kontrol ederek rahatça, panik yapmadan soruları çözsünler. Başarı mutlaka gelecektir” diye konuştu.

HER ŞEY İSTEDİKLERİ GİBİ OLSUN

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyerek, “Çocuklarımız yıl boyu çalıştı, çabaladı. Şimdi önemli bir sınava girecekler. Hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum. Umarım istedikleri üniversiteleri, bölümleri kazanırlar” dedi.   

ÖDÜLLÜ SINAV DA HAFTASONU

Öte yandan her yıl başarısını katlayarak çıtayı yükselten BAYGEM’de eğitim görmek isteyenler için 10-11 Haziran’da ön kayıt ödüllü sınav yapılacak. Ücretsiz sınava isteyen tüm 7-8 ve 11-12’nci sınıf öğrencileri katılabilecek.

unnamed-(3)-151.jpg

unnamed-(1)-225.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.