Mabel Matiz’in son şarkısına büyük ilgi!

Mabel Matiz’in son şarkısına büyük ilgi!

Sözleri Mabel Matiz'e, müziği Mabel ve Sezen Aksu'ya ait olan ‘Gözlerine’, sosyal medya müzik platformlarının en dikkat çeken şarkı ve klibi oldu. 

Şarkının video klibindeki duvarda asılı olan Fatih Sultan Mehmet portresi dikkat çekti. Ancak Mabel'i iyi tanıyan hayranları, onun ilk doğum isminin Fatih olduğunu bildiklerinden bunun bir atıf olduğunu düşündü. Nitekim Mabel Matiz, bu çalışmada köklerine, kendisine ilham veren isim ve ekollere, doğumundan sonra adını almış olduğu Fatih Sultan Mehmet’e de tablosunun altında şarkısını söyleyerek ruhani sevgisini gönderiyor.

SANAT GÜNEŞİ’NE TOPUKLU SAYGI

Mabel Matiz’in klipte renkli apartman topuklu ayakkkabılar giymesi de Sanat Güneşi Zeki Müren’i hatırlattı ve ona ithafen bir saygı duruşu olarak algılandı. Klibin sonunda Mabel'in 3D modellemesi yapılarak ‘melek’ olarak hologramı yapıldı. Klipte bütün dinlere referans verecek şekilde bir de dua sahnesi var. Klibin yönetmenliğini ise Mabel Matiz ve Ufuk Sarı yaptı.

VAV VE ELİF İLE EVRENSEL AŞK

‘Gözlerine’ video klibi, Mabel’in önceki işlerinde de olduğu gibi varoluşun dünyevi ve ilahi boyutlarından alt metinler içeriyor. Vav - Elif teması altında, insanları ortak ve evrensel bir aşk aurasında anlatan klip, içerdiği absürd öğelerle hem gülümsetiyor, hem de izleyicisine yeni sorgular açıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.