Macar Kardeşten Davet

Macar Kardeşten Davet

2016 Yılında kardeş şehir protokolü imzalanan Macaristan'ın Başkenti Budapeşte Újbuda Belediyesinden İstanbul Bahçelievler Belediye'sine davet.

2016 Yılında kardeş şehir protokolü imzalanan Macaristan'ın Başkenti Budapeşte Újbuda Belediyesinden İstanbul Bahçelievler Belediye'sine davet.

Budapeşte’nin 11. Bölge Újbuda ilçesi Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri, Kasım ayının 11'inde kentte düzenleyecekleri ''Şehir Festivali'' ne Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu Macaristan'a davet etti.

Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nu ziyaret ederek, Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann'ın gönderdiği davet mektubunu iletti.

Sanatseverleri bu sergimize bekliyoruz

Ziyarette Belediye Başkanı Osman Develioğlu, ” Değerli dostum ve mevkidaşım Dr. Tamás Hoffmann’ın bu güzel davet mektubunu ulaştırmanızdan memnun oldum, teşekkür ederim. İki kent arasındaki ilişki ve işbirliğinin gelişmesi adına göstermiş olduğunuz fedakarca katkılara çok teşekkür ederiz. 

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Macaristan Újbuda ilçesi Belediye heyetini İstanbul’da Bahçelievler’de misafir etmiş ve İstanbul ve Bahçelievler’imizin tarihi ve doğal güzelliğini gösterip, farklılıkları keşfetmelerini sağlamıştık.

Kardeş şehir ilişkilerimizin geliştiğini görmek ayrıca mutluluk vesilesi bizler için. Dost Macaristan ile ilişkilerimizin artarak güçlenmesine kültür elçiliği adına verdiğiniz destekten dolayı çok teşekkür ederim. Ayrıca kasım ayı içerisinde Macar ressamlar Péter Mátyási, Kondor Attila ve Kecskés András'ın karma resim sergisini Macaristan Ankara Büyükelçisi KIss Gábor ile birlikte Akif Emre Kültür Merkezimizde açacağız. Sanatseverleri bu sergimize bekliyoruz'' dedi.

Gül Baba Türbesi'nin açılışı yapılacak

Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ise, '' Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann’ın selamını getirdim. Sizleri Budapeşte’nin 11. Bölge Újbuda'da her yıl geleneksel olarak düzenledikleri ve tüm kardeş şehir belediye başkanlarını davet ettikleri ''Şehir Festivali'' ne davet ediyorlar. Ayrıca 8 - 9 Ekim 2018 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA'nın katkılarıyla restorasyonu tamamlanan Budapeşte'de Gül Tepesi'nde bulunan Gül Baba Türbesi'nin açılışı yapılacak. Macar ve Türk ortak kültürünün yaşatılması, ayakta kalması adına Gül Baba Türbesi'nin restorasyonu büyük bir projedir. Sonrasında Budapeşte'de Türk Macar İş Formu düzenlenecek'' dedi.

Ziyarette Mimar Zeynep Nur Şahbaz’da hazır bulundu. Konsolos Osman Şahbaz, Başkan Dr. Tamás Hoffmann’ın yolladığı davet mektubu ve armağanı Başkan Osman Develioğlu’na takdim etti. Samimi görüşmenin ardından Konsolos Osman Şahbaz Belediyeden ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.