''Macar Köpekli Arama Kurtarma Federasyonu'' Türkiye İle Çalışma Yapmak İstiyor

''Macar Köpekli Arama Kurtarma Federasyonu'' Türkiye İle Çalışma Yapmak İstiyor

Macaristan genelinde başarılı çalışmaları ile elde ettiği netice ve işlerine bağlılıklarından dolayı dünyaca ünlü olduklarını duymuşsunuzdur.

Macaristan genelinde başarılı çalışmaları ile elde ettiği netice ve işlerine bağlılıklarından dolayı dünyaca ünlü olduklarını duymuşsunuzdur. Macar Köpekli Aramar Kurtarma Federasyonu  ( Magyar Mentökutyas Szervezetek Orszagos Szövetsege MMSZOSZ )  beklenilenin aksine çok fazla ilgi ve destek görmektedir.

Avusturya ile ortak çalışmalar yapıyoruz

 Macar Köpekli Arama Kurtarma Federasyonu 14 Üye Dernek ile 2017 yılı faaliyetlerini değerlendirdiği toplantıda Başkan Orlik Zoltan şunları söyledi, '' Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da Macar Köpekli Arama Kurtarma Federasyonu Macaristan Emniyet Müdürlüğü birimleri ile birlikte çalışmalarını sürdürecektir. AB'de ortak kullanılan ''112 Yardım'' telefon numarasına Federasyonumuz da dahil edilmiştir. Avusturya ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Türkiye ile de ortak eğitim çalışması yapmak istiyoruz. Değerli dostum Konsolos Osman Şahbaz'ın desteğine ihtiyacımız var. Macaristan'da  iki merkez var, Szombathely ve Miskolc şehirleri Emniyet Müdürlükleri. Dünya'da 10 000'den fazla köpek arama kurtarma için hizmet veriyor. Yetiştirdiğimiz köpekler işlerimizi kolaylaştırıyor. 

 Dört ayaklı dostlarımıza çok şey borçluyuz

Macaristan Emniyet Genel Müdürü adına, Szombathely Emniyet Müdürü Dr. Balázs Zsolt konuşmasında, '' Macar Köpekli Aramar Kurtarma Federasyonu ile başarılı çalışmalar yapıyoruz ve halkımızın emniyetine katkı sağlıyoruz. 2017 Yılında sıkıntıda  olan 4 750 000 insandan telefon aldık. Dört ayaklı arkadaşlarımızın bulabildiğini, hissettiklerini biz insanlar beceremiyoruz. Dört ayaklı dostlarımıza çok şey borçluyuz. Bizde artık 112'nin içindeyiz. Her beş dakikada bir şikayet bildirimleri alıyoruz. Ufo gördüklerini söyleyenler de bizi arıyorlar.'' dedi.

AFAD ile ortak çalışmalar yapmayı öneriyorum

Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz ise, '' Macar Köpekli Aramar Kurtarma Federasyonu'nun çalışmalarını büyük bir memnuniyetle dinledim. Grubunuzun ve dört ayaklı dostlarımızın hayatımızı kolaylaştırdığını gördüm.  Türkiye'de önemli çalışmalara imza atan Başbakanlık Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı bulunmaktadır. Afet ve acil durum hallerinde canlı aramaya yönelik faaliyet gösteren Köpekli Arama kurtarma yapan AFAD ile ortak çalışmalar yapmayı öneriyorum. Ülkemiz farklı deprem riski kuşakları üzerinde bulunmaktadır. Özellikle deprem sonrası enkazlarda arama ve kurtarma görevlerini yerine getirecek arama köpekleri ve eğitmenleri insanlık için önemli vazifeler üstleniyorlar'' dedi.

Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de gerçekleştirilen toplantıya  Szombathely Emniyet Müdürü ezredessel, a központ vezetőjé Dr. Balázs Zsolt, Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, MMSZOSZ Başkan Yardımcısı ve Kutyákkal Az Életért Alapítvány Başkanı Szabó Gábor, FIVOSZ Turizm Meclisi ve Digital Turizmus Zrt. Başkanı Rasztovits Dávid, Simplon Zrt. Szilágyi Viktória, Başkan Danışmanı Primus ásványvíz Regőczi László, Gazeteciler Czuh János, Falus Tamás,  Cserhát Mentõkutyás Egyesület Başkanı Juhász Zoltán ve kalabalık davetli topluluğu hazır bulundu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.