Macaristan İle İlişkiler Güçleniyor

Macaristan İle İlişkiler Güçleniyor

İstanbul Bahçelievler Belediyesi ile Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin Tuna Nehri kıyısında bulunan Újbuda Belediyesi arasında 2016 Mayıs ayında imzalanan kardeş şehir protokolünden sonra ilişkiler güçlenerek sürüyor.

İstanbul'un Bahçelievler Belediyesi ile Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'nin Tuna Nehri kıyısında bulunan Újbuda Belediyesi arasında 2016 Mayıs ayında imzalanan kardeş şehir protokolünden sonra ilişkiler güçlenerek sürüyor.

Her yılın 11 Kasım tarihinde Újbuda Belediye'sinin 14 yıldır geleneksel olarak tertip ettiği şehrin ''sonbahar kutlama'' merasimine, Başkan Dr. Tamas Hoffmann'ın daveti üzerine Türkiye'den Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu, Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİŞAD ) Başkanı Osman Şahbaz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nu temsilen Başkan Yardımcısı Zekeriya Yıldız, Zabıta Müdürü Sinan Aydın, Bahçelievler Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Aydın Arslan da katıldı.

 

Gecede, Macaristan'ın bir çok farklı bölgesinden Újbuda kentine hizmeti geçenlere Belediye Meclis kararı ile ''fahri hemşerilik ve teşekkür'' beratı takdim edildi. Sonrasında canlı performans caz müzik eşliğinde akşam yemeği yendi.

Barış dolu ve mutluluk dolu Bahçelievler

Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann, '' Birçok kardeş şehirlerinin olduğunu ancak; İstanbul'un gönlünde ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, değerli dostum Başkan Osman Develioğlu'nu da ayrıca Budapeşte'ye bekliyorum ve misafir etmekten büyük onur duyacağım.

Barış ve mutluluk dolu Bahçelievler ilçesinin Başkanı Osman Develioğlu'nun başarılı çalışmalarını değerli dostum Fahri Konsolos Osman Şahbaz'dan büyük bir mutlulukla işitiyorum. Sayın Başkan Develioğlu'nu en kısa zamanda Macaristan'a bekliyoruz'' dedi.

Başkanı Osman Develioğlu'nun yolladığı resmi davet mektubunu Fahri Konsolos Osman Şahbaz teslim etti

Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann'a ve Macaristan Ulusal Parlamentosu Milletvekili, Macar Türk Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve önceki Milli Savunma Bakanı Dr. Simicskó István'a Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun yolladığı resmi davet mektubunu Fahri Konsolos Osman Şahbaz teslim etti.

Konsolos Osman Şahbaz, '' Başkan Osman Develioğlu'nun göndermiş olduğu davet mektubunu getirdim. Macar Türk dostluğunun bayrağını geleceğe taşıyan ve gelişmesine katkı sunan  Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'na, Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann'a  çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanlarımızın katkısıyla Türk-Macar ilişkilerinin daha da parlak bir geleceğe yürüyeceğine inanıyorum.Önümüzdeki dönemde Belediyelerimizin işbirliğini daha ileri boyutlara taşıyacak yeni ortaklıklara ve projelere imza atacaklarına inanıyorum. Ayrıca Türk Macar dostluğunun simgeleri çoğaldıkça mutluluk duyuyoruz. Bu ay içerisinde Bahçelievler Belediyesi ev sahipliğinde Újbuda Belediye'sinin misafirleri ve Macaristan Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss'in katkılarıyla, resim sanatçıları Kondor Attila, Péter Mátyási, András Kecskés'in performanlarını Bahçelievler Belediyesi Akif Emre Kültür Merkezinde sanatseverler gezebilecekler. Ticaret ve işbirliğine giden yol kültür ve sanat üzerinden güçlenerek gelişmektedi'' dedi.

Kendimizi evimizde gibi hissediyoruz

Başkan Yardımcısı Zekeriye Yıldız, '' Újbuda Belediye Başkanı Dr. Tamás Hoffmann'a davetlerinden dolayı Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu adına teşekkür etti. Budapeşte’de Tuna Nehri’nin Buda kıyısında bulunan kardeş kentimiz 11. Bölge Újbuda ilçesinde bizler kendimizi evimizde gibi hissediyoruz.

Ayrıca Zekeriya Yıldız, Başkan Hoffmann'a Bahçelievler'de bir öğrencinin yağlıboya ile resmettiği İstanbul'un incisi Boğaz manzaralı tablo, Türk baklavası ve Türk kahvesi hediye etti. En kısa zamanda Bahçelievler'de görüşmek arzusunda olduklarını belirtti''.

Türk heyet tören bitiminde karşılıklı hediyeleşme sonrasında proğramdan ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.