Macaristan TİKA'ya Yeni Koordinatör

Macaristan TİKA'ya Yeni Koordinatör

Macaristan Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA’ya Koordinatör olarak Suna Çolakoğlu atandı.

2014 Mayıs ayından bu yana başarılı çalışmalara imza atan TİKA Macaristan Koordinatörlüğü'ne yeni atanan Suna Çolakoğlu'na Türk Macar İş Adamları Derneği (TÜMİŞAD) yönetimi hoş geldin, hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette Türk Macar İş Adamları Derneği Başkanı ve Macaristan’ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz,'' 2014 Yılından bu yana dost ülke Macaristan ile Türkiye arasında var olan tarihi kültürel ilişkilerimizin güçlenmesi adına TİKA olarak yaptığınız çalışmaları bu ülkede ticaret yapan ve yaşayan Türk vatandaşları olarak gururla takip ediyor, teşekkür ediyoruz. 

Şimdiye kadar başarılı çalışmalara imza atan Havva Pınar Özcan Küçükçavuş, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Ayşe Saraç’tan sonra sizin de devam eden projelere ve yeni projelerle katkılar yapacağınıza inanıyoruz.” dedi. 

Macaristan halkının da başarılı çalışmalar yapan TİKA'yı yakından takip ettiğine değinen Osman Şahbaz, buna örnek olarak geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın, TİKA tarafından restore edilerek açılışı yapılan Gül Baba Türbesini ve Macar halkının ilgisini gösterdi. Biraz evvel Gül Baba türbesini ziyaret edip buraya geliyoruz. Türbenin Macar halkı tarafından ilgiyle ziyaret ediliyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Gül Baba'nın anlayışını ve felsefesini ziyaretçilere anlatılmasını arzuluyoruz.

Kırklareli, Kavaklı Belediyesiyle kardeş şehir olan  Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyak Istvan Vilmos’un davetini de ileten Şahbaz, Szabadbattyán şehrinde yapılması öngörülen ''Türk-Macar Dostluk Parkı'' hakkında da Suna Çolakoğlu'na bilgi verdi.

1992 yılından buyana TİKA bünyesinde başarılı görevlerde bulunan ve Macaristan TİKA Program Koordinatörlüğü'ne yeni atanan Suna Çolakoğlu ise Türk Macar İş Adamları Derneği yönetimini Budapeşte TİKA Koordinatörlük merkezimizde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti belirterek, “Benden önce yapılan başarılı çalışmalardan milletimin adına gurur duyuyorum. Özellikle sosyal ve kültürel çalışmalara ağırlık vererek dost ülke Macaristan’da faaliyetlerimize devam edeceğiz. Macaristan'daki ilgili kurumlarla işbirliğimizi geliştirerek ortak projeleri hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.

Szabadbattyan Belediye başkanının davetine ve işbirliğine de teşekkür eden Suna Çolakoğlu, gerekli prosedürleri tamamlayıp Türk-Macar Dostluk Parkı projesini değerlendireceklerini sözlerine ekledi.

Ziyarette TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahbaz ile birlikte Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Şavlı ve Asistan tercüman Csaba Farkas'da hazır bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.