Macaristan'dan Gölbaşı'na Özel Davet

Macaristan'dan Gölbaşı'na Özel Davet

Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi H.E. Gábor Kiss ve Macaristan'ın Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ı ziyaret etti.

Büyükelçi Kiss, '' Doğal güzellikler içindeki güzel ilçe Gölbaşı Belediyesi'ni bu ikinci ziyaretim, sizi geçen yıl da ziyaret etmiştim. Tata Belediye Başkanımız Michl József’in mektubunu size iletiyorum. Diliyorum ki, 18 - 20 Mayıs tarihlerindeki Tata Patara Türk Festivali’ne bir heyet ile katılırsınız'' dedi.

Tata Belediye Başkanı Michl József’in mektubunda, "Kardeş şehir işbirliği oluşturup, yerel ve kültürel topluluklarımızla ilgili kendi aralarındaki ilişkiyi geliştirmek ve sürdürmek için 18-20 Mayıs 2018 tarihleri arasında Tata Patara Türk Festivali düzenliyoruz” ifadeleri yer aldı. Tata Belediye Başkanı József, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Konsolos Osman Şahbaz’ı festivale davet etti.


Tata Belediyesinin mektubunu ileten Macaristan Büyükelçisi H.E. Gábor Kiss, Osmanlı Dönemi’nde Tata şehrinin adının “Gölbaşı” olduğunu kaynaklardan öğrendiklerini ve Türkler ilk defa Tata'ya 1596 yılında, toplamda  dört defa fethettikleri bir şehirdir, şeklinde ifade ederek, Başkan Duruay’ı Tata Patara Türk Festivali’ne davet etti.

 Konsolos Osman Şahbaz Tata'nın önemine vurgu yaptı  

Konsolos Osman Şahbaz ise, '' Tata Belediye Başkanımız Michl József ile geçtiğimiz hafta Macaristan'da konuştum. Sizi ve heyetinizi Tata Patara Türk Festivali'ne onur konuğu olarak heyecanla bekliyorlar. Şehirde büyük bir hareketlilikle Mayıs ayında yapılacak festivale hazırlık yapıyorlar.

Dostluğu ile güven veren gelişen, güçlü ekonomiye sahip dost ülke Türkiye ile daha yakından işbirliği içinde olmayı arzuluyorlar. Tata'nın Hollanda, Almanya, İtalya, Polonya, Slovakya, Sırbistan, Romanya, Fransa ve Çek Cumhuriyeti olmak üzere toplam 9 ülkeden kardeş şehri bulunuyor. Budapeşte'ye 1, Viyana havaalanına 1.5 saat mesafedeki Tata'nın İnşallah 10. kardeş şehri de Ankara'nın güzel ilçesi Gölbaşı olur'' dedi.

Başkan Duruay’ın makamında gerçekleşen ziyarette Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve Konsolos Osman Şahbaz da hazır bulundu.
Büyükelçi Kiss’in Gölbaşı Belediyesi ziyareti, Fahri Konsolos Osman Şahbaz ve Başkan Duruay’ın birbirlerine karşılıklı hediye taktimi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından Belediyeden ayrıldı.

Heyet ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Em. Tuğgeneral Andan Tanrıverdi'yi Beştepe Cumhurbaşkanlık Külliyesi'nde ziyaret etti.

Afrin'deki soğukkanlı başarınız takdire şayandır

Büyükelçi Kiss ve Konsolos Şahbaz'ı Beştepe Cumhurbaşkanlık Külliyesi'nde kabul eden Başdanışman Em. Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi'ye teşekkür ederek, bu yıl üçüncüsünü yapacağı Ramazan İftarına davet ederek; NATO'da birlikteyiz ve özellikle 15 Temmuz 2016 hain başarısız darbe girişiminden sonra Türkiye'nin bugünlere gelişine çok memnun olduk. O gecenin sabahı Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanımız  Peter Szijjarto yurtdışı seyahatinden gelir gelmez havaalanında ayağının tozuyla Türkiye'deki başarısız hain darbe girişimini ilk Avrupa Birliği üyesi olarak hiç tereddüt etmeden kınadı. Bir dakika bile tereddüt etmedik ve beklemedik.

 

Türkiye'de savunma sanayinde çok ciddi başarılı çalışmaları yakından takip ediyoruz. Çok başarılı Türk yapımı teknolojinin tüm özelliklerini üzerinde barındıran MPT - 76 Piyade tüfeklerinizden 12 adet deneme amaçlı Macaristan'a gelecek. Askerimize uyumlu olmasını arzuluyoruz. İşbirliğimizin artacağına inanıyoruz. Macaristan kamyon ve otobüs üretiminde gelenekleri olan bir ülke, ortaklaşa zırhlı araçlar üretebiliriz. Bir de İHA'larınıza ilgi duyuyoruz. En kısa zamanda birkaç tane sipariş vereceğiz. Ülke güvenliği için önemli. Afrin'deki soğukkanlı başarınız takdire şayandır. Aslında Türkiye olarak yaptığınız AB'nin sınırlarını koruyorsunuz. Her gün 3.5 milyon insanı barındırıyor ve koruyorsunuz. AB'ye mülteci akınını durdurdunuz. Bunlar tamamen bir İmparatorluk anlayışının ve yapısının davranışlarıdır. 08 Nisan'da Macaristan'da genel seçimler olacak, seçim sonrasında ilk olarak Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Macaristan'a bekliyoruz '' dedi.

Barış ve adalet güç ister

Başdanışman Tanrıverdi, '' Sizi burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum ve çok başarılı olduğunuzu duyuyorum. Değerli dostumuz Konsolos Osman Şahbaz'a da çok teşekkür ediyorum. Macarları kardeş ve dost olarak biliyoruz. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı harekatı ile ilkin kendi güvenliğimizi ikincisi de o bölgede yaşayan sivillerin hayatını düşündüğümüz için ve Suriyelilerin geri kendi evlerine gitmeleri için yapıldı. ABD ve NATO ülkelerine kırgınlığımız var. Teröristlere silah ve tıbbi destek veriyorlar. Tek başlarına yapmıyorlar. Terör örgütlerinin arkalarında kim olursa olsun, Türkiye bunları bertaraf etmeye kararlı. Türkiye güçlü bir ülkedir. Silahınız varsa barış vardır. Barış ve adalet güç ister'' dedi.

Savunma Sanayiinde Yerli Üretim Atağı

Konsolos Şahbaz, '' Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Afrin'deki terör yapılanmasına yönelik başlatmış olduğu harekatlarda kullandığı silah ve mühimmatların yüzde 70'ini yerli üretim oluşturuyor. Her yıl gücüne güç katan savunma sanayimizin son gündeminin; insansız kara ve hava araçları olduğunu biliyoruz. İnsansız tanklar ve insansız savaş uçakları da üreteceğiz. Gücümüzle dosta güven verirken, düşmana korku salıyoruz'' dedi.

Başdanışman Em. Tuğgeneral Andan Tanrıverdi de davet ettiğiniz Ramazan İftarına katılacağını bildirdi.  

Sıcak ve samimi geçen ziyarette karşılıklı hediyeleşmeden sonra Macar heyet Beştepe Cumhurbaşkanlık Külliyesi'nden ayrıldı.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.