Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden Ramazan İftarı

Macaristan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden Ramazan İftarı

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss ve eşi Dora Kiss, Ankara Hilton Otel’inde iftar yemeği verdi.

Uzun yıllardır Türkiye'de görevde bulunduğu zaman zarfında birçok Ramazan sofrasında dostlarıyla birlikte bulunduğunu belirten Büyükelçi, Türk ve Müslüman geleneklerine uygun geniş katılımlı bir iftar sofrası kurdu. Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi ev sahipliğinde Ankara'daki iftara, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müsteşar Yardımcı Ahmet Yücel, Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Ak Pari Bursa Milletvekili ve Türk Macar Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Av. İsmail Aydın, Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof.Dr. Vural Kavuncu, MÜSİAD Ankara Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Coşkun, Hakan Tokaç, Bakan Özel Kalem Müdürü Musab Ergüneş ile çok sayıda diplomat, iş adamı ve gazeteci katıldı.

 Ahmet Hamdi Akseki Camii imamı hafız Cihad Bodur Hocaefendinin okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ezan ile oruçlar açıldı. Büyükelçi Kiss'in konuşması öncesinde yoğun programları dolayısıyla katılamayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TC Başbakanı Binali Yıldırım'ın yollamış olduğu tebrik telgrafları okundu.

 İftar yemeğinde konuşan Büyükelçi Kiss, konuklarına davete katıldıkları için Türkçe teşekkür ederek, "Ramazan ayının başlaması münasebetiyle bu harikulade ülkedeki tüm Türk Müslümanlara yürekten tebriklerimi ve iyi dileklerimi ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gábor Kiss, "Türkiye, kendi güvenliğine karşı çok sayıda tehdide maruz kaldığı halde vatanlarını ve evlerini terk etmek zorunda kalan mülteci insanlar için yaptıklarından dolayı saygı ve takdiri hak etmektedir." dedi.

 Paylaşılan değerlerden ilham alınan ramazan ayının insanların birbirine adalet, barış ve saygı sunması için fırsat olduğunu vurgulayan Kiss, "Gün be gün savaşlar, ihtilaflar, sosyal meydan okumalar ve terörizm olayları başta olmak üzere dünyanın ve çevremizin zorluklarıyla yüzleşiyoruz. Canla başla mücadele ederek bunları mağlup etmek için iyi niyetli ülkelerin dayanışmasına ihtiyaç var." dedi.

Türkiye saygı ve takdiri hak etmektedir

Büyükelçi Kiss, dünyanın zor zamanlardan geçtiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, kendi güvenliğine karşı çok sayıda tehdide maruz kaldığı halde vatanlarını ve evlerini terk etmek zorunda kalan mülteci insanlar için yaptıklarından dolayı saygı ve takdiri hak etmektedir. Türkiye'nin ve Türk halkının acımasız terör saldırıları ve anayasal düzene karşı işlenen darbe girişimi nedeniyle çektiği acıları üzüntüyle paylaşıyoruz. Tüm kurbanları saygıyla anıyor ve terörizmin her şeklini kınıyoruz." dedi.

İlişkilerimiz karşılıklı hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde daha da güçlenecektir

Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz verdiği röportajda, ''Bizler için temel bir ibadet olan Ramazan ayında tutmuş olduğumuz oruç vesilesiyle Macaristan Büyükelçisinin bu nazik ve erdemli davranışı hepimizi onure etmiştir. Dost ülke Macaristan Büyükelçisinin mübarek bir akşamda iftar vesilesiyle dostları bir araya getirmiş olmasına da ayrıca teşekkür ediyorum. İlişkilerimiz karşılıklı hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde daha da güçlenecektir'' dedi.İftar programı sonrası misafirlere ayrı ayrı hediye paketi takdim eden Büyükelçi, misafirleri tek tek yolcu etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.