Macarlar Darülaceze için geldi

Macarlar Darülaceze için geldi

Macaristan'ın Pécs şehrinden gelen Emekliler Derneğive Pécs Beş Kule Kamu Çıkarı Emekli Sendikası Başkanı ve temsilcileri, Türk Macar İşadamları Derneği'nin (TÜMİŞAD) misafiri olarak Türkiye'ye geldiler.

Ziyarette T.C. Darülaceze Başkanlığı, Üsküdar Belediye Başkanlığı,  Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu'nu ziyaret edip, iki ülke arasında güçlü köprüler kurulabileceği belirtildi.
Macaristan'ın Pécs şehrinden gelen Emekliler Derneği ( Nyugdíjasok Egyesülete ) ve Pécs Beş Kule Kamu Çıkarı Emekli Sendikası ( Pécsi Öttorony Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet ) Başkanı ve temsilcileri, Türk Macar İşadamları Derneği'nin (TÜMİŞAD) misafiri olarakTürkiye'ye geldiler. Ziyarette T.C. Darülaceze Başkanlığı, Üsküdar Belediye Başkanlığı,  Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu'nu ziyaret edip, iki ülke arasında güçlü köprüler kurulabileceği belirtildi.

Hizmetlere ve çalışmalara hayran kaldılar

Ziyarette  Emekliler Derneği ( Nyugdíjasok Egyesülete ) ve Pécs Beş Kule Kamu Çıkarı Emekli Sendikası (Pécsi Öttorony Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet ) Başkanı Attila Somogyváry, ''Darulaceze Başkanı Hamza Cebeci ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz'a bu güzel organizasyonu yapıp davet ettikleri için ayrı ayrı teşekkür etti. Bu kapsamlı hizmet veren kurum içerisinde her üç dinin müslüman, hristiyan ve yahudi dini ibadethanelerinin olmasını özelliklede yan yana bulunmaları hayatımda böyle güzel anlayışla ve temiz bir yeri ilk defa hayranlıkla gezme imkanı buldum. Macaristan'da yaşlı nüfusumuz fazlasıyla var. Bizlere göstermiş olduğunuz yakın ilgiye teşekkür ederiz. İki dost milletin kültürleri çok benzerlik göstermektedir. İstanbul'daki 123 yıllık tecrübe birikimlerinizden öğreneceğimiz çok şey var. Daha önce İstanbul'a gelmiş ve çok beğenmiştik. Yeniden gelmeyi çok istiyorduk. İstanbul boğazını ayrıca çok beğeniyorum. 2019 Yılında yapacağımız, Derneğimizin 30. yıl kutlaması için sizleri Pécs'e davet ediyoruz'' dedi.
 

Başkan Hamza Cebeci Macaristan’dan gelen misafirleri makamında ağırladı

Cebeci; “Kurumumuzun Macaristan ile tanışması Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich'in ziyareti ile başladı. Bu ziyaret hem Kurum basınında hem de dış basında yer aldı. Sizleri de ağırlamaktan memnuniyet duyduk.” dedi.  Darülaceze’nin bir tedavi merkezi değil, bir yaşam alanı olduğuna vurgu yapan Başkanımız, Kurum ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. 

 Stratejik partner olarak gördükleri ve güçlü Türkiye'yi destekleyen bir Macaristan ve Macar halkı var


Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD ) Başkanı ve Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, '' İki buçuk yıl önce Macaristan İstanbul Başkonsolosu Balázs Hendrich ve eşi Kornelia Klein ile birlikte  T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı TC. İstanbul Darülaceze Başkanlığını ziyaret etmiştik. Bugün ise Macaristan'ın tarih ve kültür kenti  Pécs'den gelen Emekliler Derneği ( Nyugdíjasok Egyesülete ) ve Pécs Beş Kule Kamu Çıkarı Emekli Sendikası ( Pécsi Öttorony Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet ) Başkanları ve temsilcileri ile birlikte 123 yıl önce ecdadımızın inşa ettiği bu Darulaceze müessesesini ziyaret ediyoruz. Macaristan ile son yıllarda artarak gelişen kıymetli işbirliklerimiz oluşuyor. Stratejik partner olarak gördükleri ve güçlü Türkiye'yi destekleyen bir Macaristan ve Macar halkı var. Bugün bizler kalabalık bir Macar heyeti ile ziyarete geldik. Macaristan'da da Türklerin ilgisini çekebilecek bir çok cazip tarihi ve kültürel ziyaret edilecek mekanlar, aktiviteler var. Türkiye ve Macaristan arasında mükemmel politik koordinasyon ve uyum bulunmaktadır. Macaristan, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde sürekli destek vermektedir. İki dost milletin yan yana geldiğinde üreteceği birçok proje olacaktır '' dedi.

Darülaceze’nin birimlerini dolaşarak bilgi aldılar ve rehabilitasyon merkezinde sakinler ile bir araya geldi ve samimi yaklaşımları tüm heyeti sonsuz mutlu etti. Öğle yemeği müessesede ikram edilmesinin ardından, yeniden Macaristan'da bir arada olmak temennisiyle heyet Darülaceze'den ayrıldı.

Sonrasında, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i makamında ziyaret edip, Üsküdar'da İkinci Bahar Kahvesi olmak üzere emekliler için yaptırılan kahvehane ziyaret edilip, Üsküdar Belediyesi hizmetleri, yaptığı çalışmalar ve yeni projeler ile deneyimler paylaşıldı. Verimli bir görüşmede Başkan Hilmi Türkmen'i Macaristan'ın tarihi şehri Pécs'e davet ettiler. Sonrasında Macar heyet, Üsküdar Valide Sultan gemisi ile boğaz turuna katıldı.

Akabinde ise, Kağıthane'de bulunan Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu ziyaret edildi. Başkonsolos Balázs Hendrich ve Macar Kültür Merkezi müdürü Fodor Gábor çalışmaları hakkında detaylı bilgi verip, kültür merkezini gezdirdi.

Akşam yemeğini tarihi İstanbul manzarası eşliğinde Üsküdar Salacak'ta Filizler Köftecisinde Konsolos Osman Şahbaz'ın misafiri oldular.

Ziyarete Dernek Başkanı Somogyváry Attila, Dernek Başkan Yardımcıları Dr. Palotai Ildikó, Dombi Erzsébet Liza, Tomics János, Klüp Lideri Barhóné Szabó Anna, Ekonomi Müdürü Minkó Anna, Pecs-Branya Gazetesi İşletme Müdürü Simon-Keszthelyi Andrea, Pannonia Radio Müdürü Simon Gábor, Lisa Dombi, Zssuzsa Antal, Kati Bodnár, İca Fata ,Zsuzsa Csendes, Hegedűs Margit, Adél Radnóti, Dr. Beáta Szabó,Donáczy Károly, Bori Tompo, Udvaros Renáta, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aras Neftçi ve Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.