Macaron’a “Fransız” kalmayın!

Macaron’a “Fransız” kalmayın!

Wyndham Grand İstanbul Levent Pastry Chef’i Serkan Bozkurt Macaron’un Püf Noktalarını Veriyor

Fransız mutfağının gözde tatlısı macaron’a “Fransız” kalmamak elinizde. Çünkü bu geleneksel tatlı, her ne kadar zor bir hazırlık süreci gerektirse de Wyndham Grand İstanbul Levent’in Pastry Chef’i Serkan Bozkurt’un reçetesi ve püf noktaları ile evlerde de kolaylıkla hazırlanabiliyor. Ancak siz yine de detaylı hazırlık sürecine dikkat edin.

Fransızların, kendisi küçük, lezzeti büyük tatlısı macaron; usta ellerde hazırlandığında yemesine doyum olmayan bir lezzete dönüşüyor. Birden çok aroma ile hazırlanabilen macaron, lezzetiyle olduğu kadar, gökkuşağını andıran renkleriyle de görsel bir şölen sunuyor. Çıtır bir hamura sahip olması ve arasına özenle yerleştirilen taze kreması ile yapılması kolay gibi görünse de bir macaron’un hazırlanırken de pişirilirken de  dikkat edilmesi gereken püf noktaları var. 

Wyndham Grand İstanbul Levent için en güzel macaron’ları sunmayı hedefleyen Pastry Chef Serkan Bozkurt, lezzetin püf noktalarını açıklamadan evvel, en önemli detayın, hazırlık sürecindeki titizlik olduğuna değiniyor. Gramajlarda yapılacak hatalar ile bekleme sürelerinin olması gerekenden farklı gerçekleşmesi, malzemeler aynı olsa bile ortaya çıkan üründe hayal kırıklığına yol açıyor.

Bozkurt şöyle açıklıyor; “Aslında yapımı çok kolay olmasına rağmen dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Bu noktada fırının ısı derecesi çok önemli. Çünkü fırın derecesi çok yüksek olursa hazırlanan macaron’larda renk atımı oluşur. Yumurta içerisindeki şeker iyi erimez ise üründe çatlamalar oluşur. El yardımı ile karıştırılmaz ise hazırlanan karışımda sulanma meydana gelir.”

Malzemeler: 150 gram yumurta beyazı, 15 gram toz şeker, 120 gram toz badem ve 300 gram pudra şekeri. 

Yapılışı: Yumurta beyazı ve toz şeker, şeker eriyene kadar (45°C ye ulaşacak şekilde) çırpılır. Toz badem ve pudra şekeri ayrı bir kapta karıştırılır. Daha sonra el yardımıyla karıştırılarak, yumurta ve şeker karışımına ilave edilir. Hazırlanan karışıma istenen renkte gıda boyası ilave edilerek tekrar karıştırılır. Hazırlanmış olan macaron karışımı, sıkma torbası yardımıyla simpatlı tava üzerine eşit bir şekilde dökülür. 20 dakika dışarıda dinlendirilip 140°C’lik fırında 30 dakika pişirilir. Pişen macaron’lar içerisine önceden hazırlanan meyveli dolgu eklenerek servise hazır hale getirilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.