Macbook Pro ve iMac Pro tamir engeli ile karşı karşıya!

Macbook Pro ve iMac Pro tamir engeli ile karşı karşıya!

Macbook Pro ve iMac Pro özellikle yükselen fiyatlar sonrasında ülkemizde son kullanıcı tarafından erişilmesi zor cihazlar haline geldi. Bu bilgisayarların yüksek fiyat etiketine sahip olması, doğrudan servis fiyatlarında da etkisini gösteriyor.

Apple’ın kronik sorunlarda garantisi bitmiş cihazları bile tamir ettiğine daha önce defalarca şahit olduk. Ancak, bu bilgisayarlarda garanti dışı bir sorun yaşanırsa veya garanti sona erdiyse oldukça yüksek servis ücretleri çıkabiliyor.
Bu nedenle bazı kullanıcılar hiç tavsiye edilmiyor olsa da, Apple’a gitmek yerine üçüncü taraf olarak nitelendirdiğimiz dışarıdaki servislere yöneliyorlar. Zira, bu servislerde ortaya çıkan maliyet genelde Apple’dan çok daha düşük oluyor.

2018 MacBook Pro ve iMac Pro tamir engeli geliyor!

Bu servislerin sonunu getirmek isteyen teknoloji devinin Apple Store veya yetkili bir Apple servisine gitmeden arızalı bir 2018 MacBook Pro veya iMac Pro‘nun tamir edilmesini imkansız hale getirmeye hazırlandığı ortaya çıktı.

Bu engel iMac Pro’da ve yeni Macbook Pro modellerinde yer alan T2 güvenlik çipi ile sağlanacak. Bilgisayarın ekran, anakart, klavye, batarya veya hoparlör gibi parçaları değiştirildiğinde bunların çip içerisinde tanımlanması gerekecek.


Apple Service Toolkit 2 isimli yazılım, Apple tarafından sadece yetkili servislere dağıtılıyor. Bu yazılım olmadan yukarıda bahsettiğimiz parçalarda herhangi bir değişiklik yapıldığında, çalışmayan bir sistem ile karşı karşıya kalınacak.

Bunların Apple’ın onarım politikalarında yapacağı değişiklikler olduğunu ve engelin T2 yongasını içeren Mac’lere özel olduğunu hatırlatmak isteriz. Tabi, bunun Apple tarafından uygulamaya konulup konulmayacağı henüz belli değil.

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.