MacBook Touch Bar için heyecanlandıran hamle

MacBook Touch Bar için heyecanlandıran hamle

Touch Bar için yeni bir patent ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre yeni modellerde yer alacak olan Touch Bar, daha işlevsel kullanım sağlayacak. Patentte yer alan özellik birkaç yıldır iPhone’larda ve Apple Watch’larda kullanılıyordu. Taşınabilir bilgisayar dünyasında modelleriyle ünlenmiş olan Apple, Intel işlemcilerle birlikte kendi ürettiği işlemcileri de kullanmaya başladı. Apple M1 olarak isimlendirilen işlemci sayesinde yüksek performans artışı sağlandığı belirtilmişti.

MacBook Pro Touch Bar için yeni patent

iPhone modellerinde uzun süredir kullanımda olan Force Touch özelliği MacBook Pro’lara da geliyor. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yayınlanan patent belgesine göre MacBook Pro’larda yer alan dokunmatik ekranda şiddetli basmalar için fonksiyon oluşturulacak.

Ofis tarafından yayınlanan MacBook Pro Touch Bar patentinde, şekil üzerinde sistemin nasıl konumlandırılacağı görülüyor. Daha önceden olduğu gibi klavyenin üstünde yer alacan olan Touch Bar içinde, görüntü katmanıyla birlikte normalden daha fazla basma şiddetini algılayan sensörler bulunacak.

Ancak ekranlar üzerinde şiddetli kullanım yapılması, panellerin zarar göreceği ihtimalini akıllara getiriyor. Ancak yeni patentte bu şiddetli basmanın panelin köşe taraflarına iletileceği belirtildi. Böylelikle panelin uzun süre kullanıcılar tarafından kullanılması amaçlanıyor. Yeni patentteki donanıma sahip olan modellerin ne zaman satışa çıkacağı henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.