MacOS virüsü dosyalarınıza acımıyor!

MacOS virüsü dosyalarınıza acımıyor!

Ortaya çıkan yeni bir macOS virüsü kişisel dosyalarınıza kesinlikle acımıyor. 

Yeni keşfedilen virüs yıllarca kabuslarımızdan eksik olmayan ransomware virüslerinin halefi olabilir. Onu çoğu kötü amaçlı yazılımdan daha tehlikeli kılan şey ise dosyaları şifrelemek yerine tamamen siliyor olması. Araştırmacılar tarafından yeni keşfedilen virüsün ne kadar kişinin bilgisayarına bulaştığı bilinmese de önleminin alınması kullanıcıların yararına olacak.

macOS virüsü bulaştığı bilgisayarda kişisel dosyaları siliyor

Fidye yazılımı olarak da bilinene ransomware türü virüsler dosyalarınızı bir yöntemle şifreliyor ve kurtarılmaları için sizden para talep ediyor. Yeni ortaya çıkan ThiefQuest virüsü ise yalnızca dosyalarınızı şifrelemiyor, fidye ödenmezse dosyaları siliyor.

Akıllara gelen çözümlerden biri silinen dosyaları kurtarmak olabilir fakat bu dosyalar özel bir yöntemle şifrelendiğinden kurtarılmaları pek mümkün değil. Yeni ortaya çıkan macOS virüsü için dikkatli olmakta ve cihazınızla güvenmediğiniz siteleri ziyaret etmemenizde fayda var. Bazı ücretli anti-virüs programları sizi virüsten koruma potansiyeli taşıyor.

Güvenlik şirketi SentinelOne bu virüsün bildiğimiz fidye virüslerinden farklı bir yapıya sahip olduğunu söylüyor. Bu da kötü amaçlı yazılımın önüne geçilmesi noktasında daha zor bir dönem geçeceğinin işareti. Bakalım Apple tarafında yeni fidye yazılımına karşı güvenlik önlemleri ne zaman alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.