MAGİAD’dan Manisa'da farkındalık yaratan etkinlik

MAGİAD’dan Manisa'da farkındalık yaratan etkinlik

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Celal Bayar Üniversitesi’nde kadına şiddete yönelik konusunda etkinlik düzenledi.

MAGİAD Öğrenci Temsilciliği, MAGİAD, HABİTAT ve Yeşilay Manisa Şubesi iş birliğiyle kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla MAGİAD tarafından bastırılan ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı tshirtleri dağıttı. 

Daha sonra Celal Bayar Üniversitesi Muradiye Kampüsü Uygulamalı Bilimler Fakültesi bahçesinde MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Geriter, Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Uluslararası Ticaret Bölümü Profesör Meltem Onay, birer konuşma yaptı. 

MAGİAD Başkanı Ömer Geriter burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kaydetti: “Kadın eşittir, annedir, en önemlisi insandır. Kadın olmasa aile kuramayız. Çocuklarımız olamaz, soyumuz devam etmez. Bizi evde bekleyen ve karşılayan birisi olmaz. Şuan dünyada binlerce yuva bu sebebten dolayı yıkılıyor. Kadınlar sadece çocuk doğurmaz, toplumu doğurur. Her anne bir mekteptir. Ülke adına şiddeti yok etmemiz gerekiyor. Bunun içinde kadınların güçlenmesi ve kadınların görünür kılınması gerekiyor. Kadınlar araç haline gelmemeli, kadınlar siyasetin aracı olmamalı. Kadınlar hayatın öznesi olmalı, siyasetin de öznesi olması gerekir çünkü; Cumhuriyet kadınların eşit yurttaş olmasını hedefleyen kadın devrimidir. Kadınlarımız hak dininde ve halk dininde anadır. Bu bilinçle yaşayarak, öz değerlerimize sahip çıkmalıyız.”

Yaptıkları etkinlikle çok önemli bir iş yaptıklarını ve bu farkındalığın üniversitede bir ilk olduğunun altını çizen Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Uluslararası Ticaret Bölümü Profesör Meltem Onay, bu birlikteliğin ve etkinliğin çok önemli olduğunu kaydetti. 

Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun ise şunları söyledi: “Bağımlılıkla mücadele alanında faaliyet gösteren derneğimizin Manisa şubesi olarak üniversitemizde de topluluk kuruluşuyla birlikte bundan sonra daha sık sizlerle bir arada olacak. Kadına şiddete hayır programı çerçevesinde bizleri buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından bahçenin duvarına çizilen resimle kadına şiddete karşı farkındalık yaratıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.