Mahalle aralarından yeşil sahalara... "Erkan Akar ile..."

Mahalle aralarından yeşil sahalara... "Erkan Akar ile..."

Röportaj: Sibel Akar

Her çocuk gibi topla oynama hevesi ile başladı futbol hayatı. Önce mahalle aralarına sonra sahalara aktı. Futbola öyle derin bir aşk besledi ki, yıllarca kurduğu düşü  gerçek olmuştu artık. " Dünyaya tekrar gelecek olsam yine futbolu seçerdim." Diyor Erkan AKAR. Futbola onun gibi aşık olanlar için onunla bir röportaj yaptık. Keyifli okumalar...

-"Merhaba Erkan Bey. Bize biraz kendinizden bahsedebilir misiniz?"

Erkan AKAR: "Merhaba adım Erkan. Aslen Ağrılıyım ve Adana ikamet ediyorum.Aynı  zamanda futbolcuyum ve 14 yıldır aktif halde futbol oynuyorum. "

- "Futbolla ilgili tutkunuz nasıl başladı?" 

Erkan AKAR: "Futbol aşkı 6 yaşlarında arkadaşlarla mahalle aralarında top oynarken başladı.O zamanlar çok küçüktüm ve futbol benim için çok  anlam ifade ediyordu."

- "Örnek aldığınız ve benzetildiğiniz bir futbolcu var mı?"

Erkan AKAR: "Örnek aldığım futbolcu  Barcelona'lı Ciarles Puyol diyebilirim.Tip olarak benzemesemde,kişiliği karakteri ve kendine olan has duruşu ile benim ona  benzediğimi düşünüyorum."

- "futbolcu olmanız konusunda herhangi biri etkili oldu mu?"

Erkan AKAR: "Futbolu tercih etmemdeki en büyük etken ortaokul yıllarımdaki Trabzon'lu beden eğitimi öğretmenim İsmail İsaogluyla tanışmam olmuştur. Onun bana futbol konusunda yetenekli olduğumu söylemesiyle herşey başladı. Ve beni ilk olarak futbola yönlendiren o oldu."

- "Size okul için ikinci bir şans verilseydi yine futbol mu olurdu hayatında yoksa okul mu?"

Erkan AKAR: "İkisinide bir arada götürmek isterdim ama yinede futbol tercihim ağır basardı.Çünkü futbol benim hayatımın bir parçası  diyebilirim.İnsanın sevdiği işi yapması kadar güzel birşey yok.Bu yüzden futboldan vazgeçemiyorum. :)"

- "yeniden dünyaya gelseydiniz meslek olarak tercihiniz ne olurdu?"

Erkan AKAR: "Yeniden dünyaya gelsem herhalde yine futbol hayatımda olurdu."

- "Daha yeni Iğdır Sürmeli Spor'a transfer oldunuz. Bu transfer kararınızdaki en büyük etken neydi?"

Erkan AKAR: "Iğdır Sürmeli  sporda oynamak aklımda yoktu.En büyük  etken arkadaşım  oldu.Arkadaşım benim transferi mi  buraya yapmak için çok uğraştı. Benim de onu kıramayacağımı bildigi için burada futbol oynamak istedim.Şuan çok mutluyum burada olmaktan..."

-" İleriye dönük farklı projeleriniz var mı? Varsa nedir?"

Erkan AKAR: "İleriye  dönük bir işim mutlaka olucak.Futboldan hiç kopmayacak şekilde devam ederek yeni nesillere kendi bildiklerimi öğretmek ve uygulatmak bunun içinde süratli bir şekilde okuyarak en azından futbolun içinden gelmiş bir sporcu olarak ilerde antrenör olmayı düşünüyorum."

-"saha içinde olsun ya da dışında olsun hakemlere hakaretler konusunda söylemek istediğiniz bir şey var mı? Siz bu tür konularda ne yaparsınız?"

Erkan AKAR: "Bu tür olaylar her müsabakada olur. Hakemler genelde oyun  içinde yapılan müdahalelerde kararını verir ve bunun değişmeyeceğini futbolcuda bilir.Ben de bu konuda sakin olduğum için takımda sinirlenen arkadaşlarım varsa ilk önce onları sakinlestiririm.Hakeme karşı herhangi birşey yapmalarını engellerim.Çünkü bunun bize bi fayda olmayacağını ve hakemin oyun içinde kararının değişmeyeceğini hatırlatırım."

-" ilerde futbolcu olmak isteyen genç arkadaşlar için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Erkan AKAR: "İlerde futbolcu olmak için yola çıkan genç kardeşlerime öncelikle iyi bir insan olmalarını söylemek isterim.Bunun dışında iyi bir yeteneğe sahipseniz ve futbol için gerekli herşey sizde varsa bu işi yapmanızı öneririm.Futbolu herşeyden önce iyi benimsemelisiniz.Ve futbolcu olucam diyorsanız çok çalışmalı ve emek harcamalısınız.Bu işleri yaparken de okulunuzu asla aksatmamalısınız.Çünkü okulu ihmal ederseniz futboluda ihmal etmiş olursunuz. Ne alakası var demeyin.

Birincisi ders çalışmak beynimizi çalıştırmamıza yardımcı olan bir unsurdur. Öğrendiğimiz dersler için kafamızı yorarken bir diğer taraftan da öğrenme yetimizi geliştiririz. Öğrenme yetisi de bize antrenörümüzün verdiği taktiği bir kere de anlamamızda, sahada istenilene daha çabuk reaksiyon verip, söylenileni en hızlı yapan oyuncu olma şansını bize sağlar.O yüzden okulumuzda bizim için çok önemli .Elimizden geldigince bu iki işe de sımsıkı sarılmalıyız.Ve hayatımıza ona göre yön  vermeliyiz. Uzun lafın kısası futbolcu olabilmek için elinizden geldiğince her iki işinizde de çok çalışmalı ve sabırla beklemelisiniz..."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.