Mahkemeden, Buca Cezaevi Planlarına bir iptal daha

Mahkemeden, Buca Cezaevi Planlarına bir iptal daha

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın, Buca Cezaevi alanına ilişkin İzmir 4.İdare Mahkemesi, yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı aldığını açıkladı

62 yıl hizmet veren ancak İzmir depreminde hasar aldığı gerekçesiyle yıkılan ve tartışmaların odağındaki Buca Cezaevi alanına ilişkin bir gelişme yaşandı.

İzmir 6.İdare Mahkemesi bakanlığın alanı rezerv alan ilan etmesine karşı açılan davada verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından mahkeme yetkiyi tamamen iptal etmişti. Bu kararla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının alanla ilgili plan yapma yetkisi ortadan kalkarken, İzmir 4.İdare Mahkemesi de Büyükşehir Belediyesi, meslek odaları ve çevreci avukatlar tarafından planların iptali talebiyle açılan davada kararını açıkladı.

BAKANLIĞIN PLANLARI DA İPTAL

Rezerv alan davasında çıkan iptal kararının ardından İzmir 4.İdare Mahkemesi de yetki ortadan kalktığı için planların niteliğine bakmazsınız iptal kararı aldı.

Kararı, İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Murat Aydın sosyal medya hesabından iptal kararını duyurdu.

Aydın, açıklamasında şunları aktardı; "Buca cezaevi arazisinin %85'inde toplam 70 bin m2 inşaat yapılmasını sağlayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İmar plan değişikliği İdare Mahkemesi tarafından iptal etti. Alanda imar planı yapma yetkisi almak için hukuka aykırı şekilde alına rezerv yapı alanı ilan kararı iptal edilmişti. Mahkeme, şimdi de bu karara dayalı olarak yapılan İmar planını Bakanlığın plan yetkisi olmadığı için iptal etti. Bir kez daha söylüyoruz; Buca Cezevi alanı yeşil alan olsun. Gelin bunu hep beraber sağlayalım. İster merkezi hükümet ister İzmir Büyükşehir Belediyesi yapsın, alanı yeşil alan olarak kamunun kullanımına açalım. Kazanan İzmir halkı olsun."

ekran-resmi-2023-10-31-15-02-18.png

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.