Mahkemeden önce ‘Tower’, Mahkemeden sonra ‘Exclusive’

Mahkemeden önce ‘Tower’, Mahkemeden sonra ‘Exclusive’

Arif Çayan Yazdı...

İzmir’de bir durum vardı onu nasıl anlatırım diye uzun uzun düşündüm ve sonunda bu durumla ilgili hiçbir şey yazmamaya karar verdim.

Durumun kendisini olduğu gibi köşeme koydum, köşe yazısını okuyucularıma bıraktım.

Ne düşünüyorsanız O! 

Mahkemeden önce ‘Avcılar Tower

‘Tercihimizi yüksek mimariden yana yaptık’

mzc0mtywot-avcilar-insaat-bayrakli-projesi-2015-yilinda-baslayacak.jpg

PROJE 38 KATLI OLACAK

10 bin metrekare alan üzerinde 5-6 tane sabun kalıbı gibi bina yapmak yerine inşaat yoğunluğu ve bağımsız bölüm sayısı aynı kalmak kaydı ile 38 katlı modern bir yapıyı tercih ettiklerini de kaydeden İdris Avcı, “Net olarak ifade etmek istiyorum ki; sadece bu arsanın değil,  Bayraklı Altınyol girişinden Turan’a kadar olan bölgenin de iki hat veya 3 hat olacak şekilde tekrar planlanmasıdır. Oradaki arazilerin inşaat yoğunlukları değiştirilmeden kat yükseklikleri artırılıp, yeşil bir Bayraklı oluşturulmalıdır” dedi.

2015 yılının bahar aylarında başlaması planlanan 38 katlı gökdelen projesini 24 ayda tamamlayarak hak sahiplerine teslim edeceklerini belirten Avcılar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İdris Avcı, “Mimari projemizi belirledik, mimarımızla anlaşmamızı yaptık. Diğer projelerimizi hazırlatıp onayladık. Projemiz aynı bölgede yapımı başlayan diğer projelerden yeşil alanının yoğunluğu ile ayrılıyor. 

Projenin hayata geçirileceği Selvili ailesi ve Civas A.Ş’nin de ortağı olduğu  arsa hakkında bilgi veren Avcı, “Arsamız 10 bin metrekareden biraz büyük, o bölgenin ise 8 kat imarı vardı. Arsa sahiplerimizin isteği, bizim de değerlendirmemiz doğrultusunda, bu bölgede iş yapan diğer meslektaşlarımız gibi biz de bir plan değişikliği talebinde bulunduk. Talebimiz neticelenmek üzeredir. Yüksek yapılar, inşası daha zor olsa da mimari ve estetik bakımından Bayraklı’nın ve İzmir’in çehresine daha yakışacağını düşündük ve tercihimizi bu yönde yaptık. 

Mahkemedeki ‘Avcılar

Yaklaşık 3 yıl önce kat karşılığı 38 katlı gökdelen yapmak isteyen Avcılar İnşaat ile arsa sahipleri anlaşmış ancak şirket adına kayıtlı olan arsada hissesi bulunan Mehmet Refik Soyer, gökdelen projesine hukuksuz kentsel dönüşüme sokulduğu, şehrin sulietini, güneşini, rüzgarını bozacağı gerekçesi ile itiraz etmişti. Bayraklı Belediyesi'de Soyer'i haklı bularak 38 katlı projeyi 14 kata düşürmüş ve projede hastane yapılması istenmişti. Bu projeyi de yeterli bulmayan Mehmet Refik Soyer, Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası 5. Bölge idare mahkemesinden yürütmeyi durdurma kararı çıkartmıştı. Ayrıca projede olmayan kaçak yapılan satış ofisinin de yıkılmasını istemişti. Bayraklı Belediye ekipleri de mahkeme kararının kendilerine tebliğinden itibaren hukuki süreçleri tamamlamış ve bugün yıkımı yapılması kararı alınmıştı.

İzmir’de son dönemde yaptığı projelerle dikkatleri üzerine çeken Avcılar İnşaat, hemen her projesi ile ilgili kamuoyuna yansıyan şikayetler ve mahkemelik olan konulardan dolayı büyük sıkıntı yaşarken prestij projesi olarak gördüğü Soyer Kültür Merkezi'ndeki proje de hukuki engelle karşılaşınca yatırımcılarına büyük hayal kırıklığı yarattı.

780x411-avcilar-exclusive-bayraklida-5-yildizli-yasam-1560889193085-002.jpg

Mahkeme sonra ‘Avcılar Exclusive’

 ‘8 Kat Yatay Mimariyi Tercih Ettik’

Bayraklı’nın gökdelenler bölgesi olmasına karşın, insanların gökdelenlerde yaşamın olumsuz yönlerini görmeleri nedeniyle bu tür yapılardan uzaklaştığını ifade eden Avcı “Biz de bu alana gökdelen yapabilirdik. Ancak yatırımcılarımızın sesine kulak verdik. 8 katlı yatay bir mimariyi tercih ettik. Bunu yaparken güvenliği en üst seviyede tuttuk. Zemininde kullanılan büyük çap ve derinlikte inşa edilen ve yük taşıma kapasitelerinin fazlalığı ile bilinen 97 fore kazık kullandık. Bu aslında 30 katlı bir kule için en güvenli inşaat modeli iken biz bunu sadece 8 katlı Avcılar Exclusive Bayraklı için kullandık.  Exclusive Bayraklı, Türkiye’de yapı güvenliği en yüksek olan projelerden olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.