Mahmut Atilla Kaya'dan sivil itaatsizlik açıklaması: "Bu çağrı, art niyetlidir"

Mahmut Atilla Kaya'dan sivil itaatsizlik açıklaması: "Bu çağrı, art niyetlidir"

600 ton asbest olduğu iddia edilen gemiye karşı yapılan basın açıklamasında İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel’in yaptığı sivil itaatsizlik çağrısına tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, "Bu çağrı, art niyetlidir" dedi.

Nilda Altın Okay- Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, vatandaşları sivil itaatsizliğe çağıran İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’e "Vatandaşı isyana teşvik edip, kanunlara uymamaya çağırmak kabul edilemez" sözleriyle tepki gösterdi.

mahmutatillakaya1-e1653657486848.jpeg

Aliağa’ya getirilmesi planlanan ve asbest yüklü olduğu iddia edilen Sao Paulo gemisinin sökümüne karşı aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de bulunduğu sivil toplum kuruluşları basın açıklaması düzenledi. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel’in yaptığı konuşmada kullandığı “sivil itaatsizlik” ifadeleri dikkat çekti. Baro Başkanı Yücel’in hukuki süreç işlenene kadar gemilerinin tamamlandığını, hukuki sürecin delindiğini ve bunun engellemek için “sivil itaatsizlik” eylemi yapılmasının şart olduğunu söylemesinin sebep olduğu kent siyasetinde tartışmalara AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da dahil oldu.

fyq2ovsx0aajxab.jpg

Baro Başkanı Yücel’i hedef alan Milletvekili Kaya, konuya ilişkin paylaşımında "Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'ye payanda olmakla meşhur İzmir Baro Başkanı, CHP'li Soyer ile toplantı yapıp sivil itaatsizlik çağrısı yapmış. Türkiye, bir hukuk devletidir. Bu çağrı, art niyetlidir. Vatandaşı isyana teşvik edip, kanunlara uymamaya çağırmak kabul edilemez." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.