MAHŞER-İ CÜMBÜŞ, SEYİRCİLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

MAHŞER-İ CÜMBÜŞ, SEYİRCİLERİ KAHKAHAYA BOĞDU

Mahşer-i Cümbüş oyuncuları, kültür ve sanata verdiği destekten ötürü 86.İEF’nin Ana Sponsoru Folkart’a teşekkürlerini iletti.

İZFAŞ tarafından düzenlenen Folkart’ın Ana Sponsoru olduğu 86.İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) Mahşer-i Cümbüş’le adeta kahkaha tufanı yaşandı. 

Folkart’ın sponorluğunda Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda Türkiye’de modern doğaçlama tiyatronun öncüsü olan Mahşer-i Cümbüş, tiyatroseverler ile buluştu. Ayhan Taş, Burak Satıbol, Özlem Türay, Ayça Işıldar, Yiğit Arı, Serdar Sezgin Güvenç, Güray Özcan, Mustafa Eraslan, Fatih Günay İzmir’de sahne aldı. Doğaçlama Tiyatronun gösteri biçimlerinden biri olan “Tiyatro Sporu”nu Türkiye’de ilk defa seyirci ile buluşturan ekip, interaktif doğaçlama gösterileri ile seyirciyi de oyunlara dahil etti. 

FOLKART’A TEŞEKKÜR
 

Mahşer-i Cümbüş oyuncularından Ayhan Taş, kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalardan ve tiyatroya verdiği destekten dolayı Folkart’a teşekkür etti. Taş, “Kültür ve sanat hem sanatçılar için hem de sanatseverler için daha çok desteklenmeli. Bizler tiyatroyu seyircilerle buluşturabilmek için başka işler yapıyoruz. Bizim gibi pek çok sanatçı aynı şekilde. Bu ülkenin sanata ve sanatçıya ihtiyacı var. Sponsorluklar hem bizim için, hem de izleyicilerimiz için büyük önem taşıyor” dedi.

“İEF’ DE OYUNCU OLMAYA KARAR VERDİM” 
 

Sahneye çıkmaya 13 yaşındayken geldiği İzmir Enternasyonal Fuarı’nda izlediği oyun sonrasında karar verdiğini anlatan Yiğit Arı ise, “İzmir Enternasyonal Fuarı, kültür ve sanat etkinlikleriyle yönlendirici bir etkiye sahip. Umuyorum ki biz de şu an bizi izlemeye gelen çocuklara ilham kaynağı olabiliriz. Bu nedenle fuardaki kültür ve sanat etkinliklerinin daha da fazla olmasının faydalı olacağını belirtmek isterim” diye konuştu. 

unnamed-(11)-016.jpg

MİLES SESİYLE CAZ SEVERLERİ BÜYÜLEDİ  
 

İEF'nin tarihinde unutulmaz eğlence mekanlarından biri olan Mogambo, bu yıl da caz dünyasının unutulmaz isimlerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. Her gün birbirinden değerli sanatçıların sahne aldığı Mogambo’da ünlü Amerikalı sanatçı Della Miles, performansıyla dinleyicileri büyüledi. Miles, Mogambo’yu adeta sesiyle sallarken, caz severlerden tam not aldı. Mogambo, sanatçının performansıyla fuardaki en kalabalık gecelerinden birini yaşadı. 
 
Bu sene ikinci kez Mogambo’da sahne aldığını söyleyen Della Miles, “Fuar çok kalabalık ve inşallah daha çok insan gelir. Fuar, geçen sene de çok iyi geçmişti. Hedefim de zaten daha çok daha çok insana ulaşabilmek. Bunun için de geçen sen son derece iyi geçmişti. Bu sene de aynı canlılığı gördüğümü söylemek istiyorum. İzmirlilerin fuara yoğun bir ilgi gösterdiğini gözlemliyorum” diye konuştu. 

AKİDEZADELER
 

İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde ise Akidezadeler “Bir Tatlı Huzur” isimli oyun seyirciyle buluştu. Oyunda İstanbul’un köklü ve önemli sülalerinden biri olan Akidezadeler, ekonomik olarak zor günler yaşamaktadır. Dedelerinden kendilerine miras kalan konak satılmıştır ve aile için çok önemli olan cemiyet hayatının önemli bir temsilcisinin evlerine teftişe gelmesi anlatıldı. Oyunda Cengiz Küçükayvaz, Somer Karvan, Seher Terzi, Kirkor Dinçkayıkçı, Burcu Tuna, Güray Yazıcı, Gamze Durmuş, Deniz Yılmaz, Orçun Tansoylu rol aldı. 

SERSEFİL MÜZİKALİ
 

Öte yandan Folkart’ın kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ile kendi bünyesinde kurduğu Folkart Academy, bünyesinde tiyatro eğitimi alan öğrenciler, Pazar günü ilk oyunları Sersefil Müzikali ile tekrar sahneye çıkacaklar. “Sanata Değer” sloganıyla yola çıkan Folkart Academy’de tiyatro eğitimi alan öğrenciler, usta tiyatro sanatçıları ile aynı sahneyi paylaşacak. 


Folkart’ın Kültürpark’taki etkinlik alanında Folkart Academy’nin yeni dönem tiyatro eğitimleri için ön kayıtlar alınmaya devam edecek. 

-FUARDA CUMARTESİ GÜNÜ (26 AĞUSTOS 2017)-
 

İsmet İnönü Kültür Merkezi - Saat 20.00- Cimri 
Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu – Saat 20.45- Sersefil Müzikali (Folkart Academy) 
Mogambo Caz Geceleri - Saat 23.00-Ferit Odman

-FUARDA PAZAR GÜNÜ (25 AĞUSTOS 2017)-
 

İsmet İnönü Kültür Merkezi - Saat 20.00- Beni “Nükhet Duru” Sanıyorlar
Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu – Saat 20.45- Sersefil Müzikali (Folkart Academy
Mogambo Caz Geceleri - Saat 23.00-Zuhal Olcay

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.