Mahsur kalan göçmenler karaya ayak bastı

Mahsur kalan göçmenler karaya ayak bastı

İspanya'nın Valencia limanına yanaşan deniz aracından inenleri, sağlık ekipleri ve tercümanlar karşıladı. 1300 kilometrelik uzun yolculuğun sona ermesiyle, göçmenlerin bitkin durumda olduğu gözlendi.

Bir haftadır içindeki 600'den fazla kişiyle Akdeniz'de mahsur kalan Aquarius gemisinden diğer gemilere aktarılan göçmenler, bu sabah İspanya tarafından kabul edildi. Valencia limanına yanaşan ilk deniz aracından karaya ayak basan göçmenleri sağlık ekipleri ve tercümanlar karşıladı.


1300 kilometrelik uzun yolculuk bu sabah sona erdi, göçmenlerin bitkin durumda olduğu gözlendi.

Aquarius'da 123 refakatsiz çocuk, 11 bebek ve 7 hamile kadın bulunuyordu.

Libya'dan hareket eden Aquarius gemisi, İtalya ve Malta'nın limanlarını kapatması nedeniyle Akdeniz'in ortasında 629 göçmenle kalakalmıştı.

Sicilya'dan yola çıkan diğer gemiler ise, Aquarius'a ulaşıp yolcuları transfer etti.

Diğer iki geminin kısa süre içinde Valencia'ya ulaşması bekleniyor.

Türkiye-Yunanistan hattının kapanmasıyla son yıllarda Afrika ve Orta Doğulu göçmenler Libya-İtalya hattını kullanıyor.

İtalya'da iktidara gelen göçmen karşıtı aşırı sağcı koalisyon, geminin limanlara yanaşmasını engelleyerek ilk büyük eylemini gerçekleştirdi.

Yeni İçişleri Bakanı Matteo Salvini, Afrika kıyılarından kalkan ve Avrupa'ya doğru yol alan göçmen teknelerinin Malta'ya daha yakın olmalarına rağmen bu ülkenin göçmenlere yardım etmediğini savunuyor.

Ancak uzmanlar, Malta'nın nüfusuna oranla İtalya'dan çok daha fazla mülteci ağırladığını, ayrıca bu küçük ada ülkesindeki göçmen merkezlerinin Akdeniz'de kurtarılan göçmenler için çok yetersiz kalacağını söylüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.