Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Memura Zammı Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan Memura Zammı Açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal katıldığı İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısında memur zammına dair önemli açıklamalar yaptı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan memura zammı hakkında konuştu. Ağbal 2016 yılında memurlara yapılacak zammın enflasyon üzerinden belirlenerek gerçekleştirileceğini söyledi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı'nın bitmesinin ardından bir gazetecinin sorularını yanıtlayan Ağbal, memurların gelir vergi diliminde değişiklik yapılıp yapılmayacağı sorusuna bu yönde çalışma olmadığı yanıtını verdi. 2016 yılı çerisinde memur maaşlarında önemli artışlar gerçekleştirildiğini söyleyen Maliye Bakanı, yapılacak olan düzenlemenin 2016 yılında enflasyonun üzerinde gerçekleştirileceğini söyleyerek, memur maaşlarına yapılacak zammında enflasyonun üzerinde olacağını söyledi.

Zaman aşımına dair de konuştu

Yakın zamanda medyada yer alan zaman aşımı tebliğini de değerlendiren Ağbal tebliğin yeni bir şey olmadığını söyledi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan tebliğe ilişkin de konuştu. Bakan Ağbal, tebliğ düzenlemenin yeni bir yanı olmadığının altını çizdi.

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayınladığı tebliğin basında yer almasına yönelik konuşan Naci Ağbal, yapılan düzenlemenin yeni bir tarafı olmadığını söyleyerek, tebliğin mevcut kanunların çerçevesinde zaman aşımıyla ilgili olduğunu söyledi. Bugün var olan vergi borçlarının tahsilat zaman aşımı olarak adlandırıldığını söyleyen Bakan,  tebliğin konuya açıklık getiren, uygulamayı yönlendiren bir tebliğ olduğunu söyledi.

Tebliğin, konuyla ilgili olarak yeni bir anlam taşımadığını ifade eden Maliye Bakanı, tebliğin vergisini ödeyen için de ödemeyen için de geçerli bir kural olduğunun altını çizdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.