Manisa Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Ana Arı Dağıttı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çiftçilere Ana Arı Dağıttı

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal kalitesinin arttırılması için bal üreticilerine ana arı dağıltıldı.

Dağıtım etkinliğine katılan Ege Tarımsal Araştırma Arıcılık Enstitüsü Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca ana arı dağıtımının Türkiye'de ilk defa gerçekleştirildiğini söyleyerek, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından arı yetiştiriciliğinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması amacıyla Salihli’nin Çamurhamamı Mahallesi’nde Ana Arı Dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ege Tarımsal Araştırma Arıcılık Enstitüsü Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hayri Okkalı, meclis üyeleri, şube müdürleri ve Salihlili arı üreticileri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Ege Tarımsal Araştırma Arıcılık Enstitüsü Bölüm Başkanı Üzeyir Karaca gerçekleştirdi. Karaca, arıcılığın yanı sıra diğer tüm tarımsal faaliyetlerde önemli bir rol üstlenen Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını büyük hayranlıkla izlediğini belirtti. Ana arı dağıtımcılığının Türkiye’de ilk defa Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini belirten Karaca, tarımsal çalışmalara büyük önem veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Karaca’nın konuşmasının ardından Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda söz aldı. Kayda, Salihli Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa büyük projelere imza attığını belirten Kayda, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün vizyonu ile bir çok hizmeti Salihlili vatandaşlarla tanıştıracaklarını belirtti. Tarımsal çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi’nin destekçisi olacaklarını da belirten Kayda, kırsal anlamda fidan dağıtımına da başlayacaklarını belirtti. Kayda’nın ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu söz aldı.

Büyükşehir Tarıma Önem Veriyor

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığa önemli kaynaklar ayırdığını belirten Gençoğlu, “2014 yılından itibaren sorumluluk sahamızın artmasıyla birlikte kırsal bölgelerimizde uygulamaya alınan yeni projeler ile tarım ve hayvancılığa önemli kaynaklar ayırdık. İlimizde yaşayan çiftçi ailelerine örtü altı yetiştiriciliği, meyvecilik ve arıcılık konularında teşvikler sağladığımız gibi tarımsal sulamalarda da yatırımlar yapılmıştır. Bu yatırımlardaki hedefimiz ürün desenini çeşitlendirmek, kısıtlı olan tarım alanlarından maksimum düzeyde fayda sağlayabilmek, diğer bölge üreticilerine örnek teşkil etmek, bölgede meyve yetiştiriciliği, seracılık ve arıcılık yönünden tarımsal faaliyetlerin gelişmesini sağlamaktır. Hepimizin bildiği gibi Salihli gerek tarım ve hayvancılık gerekse turizm yönünden ilimize ve ülkemize büyük katkılar sağlamaktadır. Bu katkılarından biride yıllık 141 tonluk hasadıyla bal üretimidir. Gediz Havzası’nda Hayıt, Bozdağlarda Kekik ve Adaçayı Çamurhamamı ve Şirinyerde Çam Pamuklu Böceği ile Bitki Örtüsü bakımından Arı Yetiştiriciliği için çok uygun olan Salihli’de kayıtlı 640 Arı Yetiştiricisi ve 21.880 kovanı ile önemli bir yere sahiptir. Bugün ilk partisi dağıtılacak olan Ana Arı dağıtım projesi ile öncelikli olarak bölgenin ihtiyacını karşılamak, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, kırsal kesimden göçü önlemek ve bilinçli üreticilerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.

3 Yılda 6 bin 500 Ana Arı Dağıtılacak

Manisa’da arı kolonilerinin güçlendirilmesi ve bal veriminin artırılması projesi kapsamında 3 yılda 6 bin 500 adet ana arının arıcılara bedelsiz olarak dağıtılacağını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, “Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yapılarak hayata geçirilen proje kapsamında il genelinde kayıtlı bulunan arı yetiştiricisi ailelere uzman personeller tarafından uygulamalı eğitimler de verilecek. İlk yıl Salihli ve Turgutlu ilçelerimize 52 bin 500 TL bedelle bin 500 adet, ikinci yıl Yunusemre - Şehzadeler ve Demirci ilçelerinde 87 bin 500 TL bedelle 2 bin 500 adet, üçüncü yıl Akhisar, Saruhanlı, Selendi, Soma, Sarıgöl, Gördes, Ahmetli, Alaşehir, Gölmarmara, Kula, Köprübaşı ve Kırkağaç ilçelerinde 87 bin 500 TL bedelle 2 bin 500 adet olmak üzere toplamda 227 bin 500 TL harcanarak arı yetiştiricisi ailelere ücretsiz ana arı dağıtımı planlıyoruz” dedi.

Büyükşehir, Üretici İçin Çalışmaya Devam Edecek

Gençoğlu, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticimizin yanında olduk ve bundan sonraki yatırımlarımızla da farkımızı göstererek daima yanınızda olacağız. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Programın ardından Arı Yetiştiricilerine eğitim verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.