Manisa Güveli Barajı bu yıl tamamlanıyor

Manisa Güveli Barajı bu yıl tamamlanıyor

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,Manisa Demirci Güveli Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyduklarını açıklayan DSİ, modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden olduğunu ifade etti.

Manisa Demirci Güveli Barajı’nda çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘ Güveli Barajı’nda şu anda % 84 fiziki gerçekleşme oranına ulaşmış bulunmaktayız. Hedefimiz yılsonuna kadar barajı tamamlayarak Manisalı üreticilerimizin hizmetine sunabilmek.” dedi. Demirci Güveli Barajı’nda gövde dolgu çalışmalarının tamamen bittiğini ifade eden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “ Barajın gövdesi için şuana kadar yaklaşık 240 bin m 3 dolgu yaptık. Dolu savak ve vana odası imalatlarımız ise devam ediyor. 2021 yılı performans hedeflerimiz arasında yer alan Güveli Barajı’nda bu kış su tutmayı amaçlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

dsi-genel-muduru-kaya-yildiz-3-1.jpg

Güveli Barajı’nın temelden yüksekliğinin 31 metre olacağını kaydeden DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, barajın 690 bin m 3 su depolama kapasitesine sahip olacağını açıkladı. Yıldız, “ Güvenli Barajı 1000 dekar araziye can suyu sağlanacak. Bölge çiftçisine 2021 rakamlarıyla yılda yaklaşık 2 milyon 290 bin lira daha fazla kazandıracak” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.