Maraş'ın Küle Kömbesi Sosyetenin Dilinde!

Maraş'ın Küle Kömbesi Sosyetenin Dilinde!

Kahramanmaraş lezzetleri metropol kentlerde açılan birbirinden gözde mekanlar ile yaşayan insanların damak tadını değiştirdi.

Anadolu’nun yöresel mutfak kültüründe en zengin illeri başında gelen Kahramanmaraş mutfağının yöresel yemek ve tatlıları metropol kentlerde lezzet severlerle buluşmaya başladı. Öyleki; İstanbul’un gözde semtlerinden bir döneme damgasını vuran Hababam Sınıfı filmleri serilerinin çekildiği Acıbadem Caddesi üzerinde Çamlıca Lisesine komşu numara 127 de çardaklı “ Küle Kömbe” adlı salaş bir Kahramanmaraş lezzetleri mutfağı açıldı. Kuru dolmadan, Maraş çöreğine, Salçadan Pekmeze, Boranadan Şalgamlı tarhana çorbasına, Yaprak sarmadan İçli köftesine ve çiğ börek çeşitlerine Maraş lezzetlerini tadabileceğiniz mekânın açıldığı haberini alan Kahramanmaraş’ın sosyal medya kanalı 46 tv genel koordinatörü Eyüp Kadir Kılcı, yakın zaman önce başlattığı “gurbette #46tvhaberleri ile Kahramanmaraşlılar tanışıyor” projesi kapsamında “KÜLE KÖMBE”’yi ziyaret etti.

Gurbette Kahramanmaraşlılar #46tvhaberleri’yle tanışıyor haber projesi kapsamında Acıbadem Mahallesi Acıbadem Caddesi 127 numara Türk Telekom çapraz karşısında yer alan Oniki Şubat ilçesi Sır köyünden Hülya Horoz hanımın 4-5 ay önce açtığı “Küle Kömbe” ismiyle de, dikkat çekiyor. İstanbul’un elit kesiminin yaşadığı semtlerden birisi olan Acıbadem de mekân açan hemşehrimiz Horoz; kısa sürede tanınmaya başladık. Memlekette misafir yemeği olan fakat bizim oradan başka yerde pek bilinmeyen küle kömbe lezzetiyle yiyeni büyülüyor. Bizim semtimizde ağırlıklı olarak sanat camiası yaşıyor. Sinema ve dizi oyuncuları, yönetmenler, yapımcılar ve iş dünyasının tanınmış simaları yemeklerimizi çok sevdi. Bir yere ziyarete giderken bizden küle kömbe alıp götürüyorlar. Kısıtlı imkânlarla açtığımız iş yerimizi Allah nasip ederse biraz daha büyükçe bir mekâna taşımak ve orada odun ateşi közünde yapmak istiyorum.

 

Burada Maraş mutfağımızın seçkin lezzetlerine de yer veriyorum. Şalgamlı tarhana çorbası, zeytinyağlı yaprak ve kuru dolma ile borana yemeğimiz müşterilerimiz tarafından çok beğenildi. Çöreği, biber ve domates salçasını, pekmezi, kuruluğu, tarhana ve zeytinyağı en önemlisi de hamur işlerinde kullandığımız un özellikle “su değirmeninde öğütülen un” kullanıyoruz. Kahramanmaraş’ta su değirmeninde öğütülen un bulamadığımızdan unu Bursa’dan getiriyoruz. Su değirmeninde yapılan unun lezzeti çok özel bir tad veriyor. Sizlerin aracılığıyla İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimizi küle kömbemizi tatmaya davet ediyorum. Metrobüs ile Acıbadem durağında inen 150 metre aşağı doğru Türk Telekom binasına yürürse bize çok rahat ulaşabilir 0216 339 81 46 nolu telefonumuzdan bizi arayabilir. Sosyal medyadan da sizlerin vasıtasıyla bize ulaşabilirler, dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.