Marble İzmir Fuarı’nın yeni tarihi belli oldu

Marble İzmir Fuarı’nın yeni tarihi belli oldu

Dünya doğal taş sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Marble İzmir Fuarı için beklenen karar çıktı. 26. Marble İzmir Fuarı, 25-28 Ağustos 2021 tarihlerinde fuarizmir’de kapılarını açacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Marble İzmir Fuarı’nın 2021 yılına yönelik stratejik planlamaları, 13 Nisan Salı günü online olarak düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı’nda yapıldı. Sektör ile ortak akıl oluşturulan toplantıda, değişen pandemi koşulları kapsamında yeni tarih değerlendirildi. 2021 yılının fuar ve sektör açısından en verimli şekilde geçmesi  amacıyla yeni tarih, oy çokluğu ile karara bağlandı. Fuarın, 25-28 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilmesine yönelik görüş birliğine varıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde gerçekleşen toplantıya, İzmir Büyükşehir Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Dinçer, Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emiroğlu, Uluslararası Taş Kongresi Başkanı Prof. Dr. Faruk Çalapkulu ile 100’e yakın sektör temsilcisi katıldı. Sektörün önde gelen isimleri, fuarın geleceği ve tarih ile ilgili görüşlerini bildirerek katkıda bulundu.

marble_toplanti_2.jpeg

Başkan Soyer: “Sektör fuarı, fuar da sektörü büyütmeye devam etti”

Sektöre ve fuara yönelik bilgiler paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Fuarımızın ticaret hacmi ilk yılında toplam 77 milyon dolar olarak kayıtlara geçmiş. Şu anda yaklaşık 2 milyar dolara çıkmış durumda. Fuarımız, Türkiye doğal taş ihracatının can damarı haline gelmiştir. Doğal taş ihracatımız ise Türkiye ekonomisine son 10 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık bir katkı sağlamıştır. Yıllık ortalama 2 milyar dolarlık doğal taş ihracatının, fuarımızın katkısı ile oluşması bizim ve sektörümüz için büyük bir gurur vesilesi. Fuarımız bugüne kadar, 25 yılda 47 katılımcıdan bin 100 katılımcıya, 4 bin ziyaretçiden 77 bin ziyaretçiye, hiç olmayan uluslararası katılımdan 36 ülke katılımına imza atıp çok ciddi bir ilerleme ve gelişme göstererek seyretmiştir. Sektör fuarı, fuar da sektörü büyütmeye devam etmiştir” şeklinde konuştu. 

Marble İzmir, yeni normalin ihracatına katkı koyacak

Sektör ve ülke ekonomisi olarak zor günlerden geçtiklerini belirten Başkan Soyer, çıkış yolunun sektör ile oluşturulan ticaret hacmini artıracak ortak akıldan ve karşılıklı destekten geçtiğini ifade etti. Başkan Soyer, şunları kaydetti:

“Marble İzmir Fuarı bu olağanüstü dönemde sektör içinde fırsat olabilir. 26’ncı senemizde de ara vermeden devam etmek istiyoruz. Marmomac ve Xiamen fuarları bu sene yapılırken İzmir’in de açılması şart olmuştur. Çin ve İtalya fuarlarına katılamayan Türk doğal taş firmalarının durumu önem kazanıyor. Çin ve Avrupa bölgeleri dışındaki ziyaretçilerin özellikle Orta Doğu, Yakın Doğu, Kuzey Afrika ve Rusya bölgelerindeki ziyaretçilerin ticaret yapabilecekleri tek fuar Marble İzmir olarak kalıyor. Marble 2021 için kayıt alınan Hosted Buyer programındaki ziyaretçilerin tamamı, koşullar el verirse fuarımıza katılacaklarını bildirdiler. İZFAŞ hazır, İzmir Büyükşehir Belediyesi hazır, sektörde bir beklenti var. Dünyada uçuşlar, seyahatler, fuarlar durdu ancak ticaret durmadı ve durmayacak. Türkiye’nin en büyük fuarı Marble İzmir, yeni normal sürecinde ülkemiz ekonomisine, ihracatı büyütüp dış ticaret dengemizin sağlanmasına yardımcı olarak katkı koyacaktır”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.