Marble'da Hazırlıklar Tamam

Marble'da Hazırlıklar Tamam

23. MARBLE Uluslararası  Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın blok alanında, bin metre kare büyüme sağlandı. 

Mermer, doğaltaş ve teknolojileri sektörünün gözbebeği  olan 23. MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergilenecek blokların ilk partisi fuarizmir’e geldi.
“Oniks’ten, ‘Burdur beji’ne, ‘emprador’dan, ‘Elazığ vişne’ye, ‘Kemalpaşa Beyazı’ndan, ‘traverten’e  kadar ülkemizin eşsiz doğaltaş örnekleri fuar süresince sergilenecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından 22-25 Mart 2017 tarihleri arasında 23. kez düzenlenecek olan MARBLE Furaı’nın  stantları da kurulmaya başlandı. Afyon, Denizli, Burdur, Sivas, Elazığ, Bilecik ve Marmara Bölgesi’nden gelen tonlarca ağırlıktaki bloklar, alana indirildi.

25 BİN TON BLOK DOĞALTAŞ
İlk yüklemede, her biri ortalama iki ton ağırlığındaki yaklaşık 650 blok doğaltaş sergilenmek üzere alanda yerini aldı.
fuarizmir’in 139 bin metrekarelik açık ve kapalı sergi alanının kullanılacağı fuarda, yaklaşık 25 bin ton doğaltaş sergilenecek. Sektörün yoğun talebiyle karşılanan fuar, geçtiğimiz yıla göre blok alanında bin metrekarelik büyüme sağladı.

Türk mermer, doğaltaş ve teknolojileri sektörünün en önemli ihracat kapısı durumuna gelen fuar, ülkemizin eşsiz mermer örnekleri ile son  teknoloji ürünlerini de biraraya getirecek.
Doğaltaş sektöründe, dünyanın en önemli ilk üç mermer fuarından biri olan MARBLE, geçtiğimiz yıl 139 bin metrekare alanda düzenlendi. Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) üyesi olan fuar, geçtiğimiz yıl 32 farklı ülkeden 193’ü yabancı toplam 1103 katılımcıyı ve 6 bin 226’sı yabancı 45 bin 798 ziyaretçiyi ağırladı. Bu yıl fuara Amerika, Çin, Hindistan, Avusturalya, İran ve İtalya başta olmak üzere 68 ülkeden profesyonel ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

MİLYONLARCA DOLAR KATKI SAĞLIYOR
Dünya doğaltaş sektörünün önemli temsilcilerini ağırlayan MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na geçtiğimiz yıl 85 ülkeden gelen profesyonel ziyaretçi, yoğun iş görüşmelerinde bulundu. Profesyonel alıcılar, imzaladıkları iş anlaşmalarının yanı sıra İzmir ve çevresinin ticari hayatına da yaklaşık yüz milyon dolar katkı sağladı.
Konaklamadan, ulaştırmaya; yiyecek içecek hizmetinden, hizmet sektörüne dek geniş bir yelpazeyi de hareketlendiren fuar, yabancı alıcıların İzmir ve çevresini  tanımasına da imkan sağladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.