MARBLE’dan dünyaya açılıyorlar

MARBLE’dan dünyaya açılıyorlar

Dünya Doğaltaş Birliği (WONASA) Başkanı Ali Şayakçı, dünyaya açılmak isteyenlerin MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nı tercih ettiğini söyledi.

İzmir’den dünyaya açılan ve alanında bir dünya markası olmayı başaran MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 28- 31 Mart tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleştiriliyor. Fuara hem firmasının standıyla hem de bazı etkinliklere konuşmacı olarak katılan Dünya Doğaltaş Birliği (WONASA) Başkanı Ali Şayakçı, MARBLE’ın dünyaya açılmak ve ticaret yapmak için önemli bir pazar haline geldiğini söyledi. Şayakçı, katılımcıların artık uluslararası satış yapmak için MARBLE’ı tercih ettiğini kaydetti. 

Ürününü dünyaya satmak isteyen geliyor 

Fuarın bu sene geçmiş yıllardan çok daha güzel olduğunu belirten Şayakçı, MARBLE’daki doğal taş değerinin bir milyon liraya yakın olduğunu belirtti. Şayakçı, “ Fuar için verilen emek ve harcanan emek var. Dünyanın her yerinden insanlar geliyor. Daha çok ziyaretçi var. Önemli olan da bizim buraya gelmemiz ve Türkiye’ye mermer satmak isteyen insanların gelmesi değil, ürününü dünyaya satmak isteyen insanlar gelmeye başlamış. İnsanlar Fuar’a Türkiye dışındaki ülkelere açılmak için gelmeye başladı. Bu çok önemli. Gerçek başarı da bu” dedi. 

Tüm senenin anlaşmaları 

Yıllık anlaşmaların fuarda yapıldığını kaydeden Şayakçı, “MARBLE – Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’nin doğal taş, mermer ihracatının çözüm noktası. Tüm senenin anlaşmaları burada yapılıyor. Bu sene de bir gelenek haline geldi. Biz genelde burada yaptığımız anlaşmaları bütün sene devam ettiririz. Fuarın zamanı da çok önemli... İtalya’da yapılan Verona Marmomacc Fuarı sonbaharda düzenleniyor. İzmir’de gerçekleşen fuarın zamanı sektör için daha iyi. Kış aylarında mermer ocakları çok fazla çalışmaz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.