Mark Zuckerberg açıkladı! Facebook paralı olabilir!

Mark Zuckerberg açıkladı! Facebook paralı olabilir!

Kullanıcılarının verilerini sızdıran ve bu verilerin işlenerek direkt olarak ABD seçimlerini manipüle edilmesine çanak tutan sosyal medya devi Facebook, kritik bir ifade verdi.

ABD Senatosu‘nda ticaret ve hukuk komitelerinin gerçekleştirdiği oturumda tam beş saat boyunca ifade veren Mark Zuckerberg, Facebook paralı olacak mı? sorusuna açık kapı bıraktı.

Facebook paralı olabilir!
 

87 milyon kullanıcısının bilgisini sızdıran Facebook için senatodan sürekli özür dileyen ve bunun kendi hatası olduğunu kabul eden Mark Zuckerberg, yöneltilen bir soruya ilginç bir cevap verdi. Senato, Zuckerberg’e iş modeli hakkında bir kaç soru yöneltti. Bu sorular arasında paralı ve reklamsız bir Facebook deneyiminin olup olmayacağı yer alıyordu.

Zuckerberg, senatör Orrin Hatch‘in bu sorusuna Facebook’un ücretsiz sürümünün her zaman olacağını söyledi. Bu açıklamadan, Facebook’un paralı sürümünün olacağı çıkarıldı. Bir diğer senatörün yönelttiği soru sonrasında ise Zuckerberg, Facebook’un paralı sürümü üzerinde düşünülebileceklerini belirtti.

Şimdilik Facebook’un paralı sürüm üzerinde çalışmadığını ancak ilerleyen yıllarda reklamlardan arındırılmış ve ekstra özellikler  sunulmuş Facebook Premium hizmetinin faliyete geçirilebileceğini belirtelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.