Mark Zuckerberg WhatsApp'tan Günde Kaç Mesaj Atıldığını Söyledi

Mark Zuckerberg WhatsApp'tan Günde Kaç Mesaj Atıldığını Söyledi

Facebook'un kurucusu ve sahibi Mark Zuckerberg katıldığı Facebook Geliştiriciler Konferansında (F8), WhatsApp ve Messenger kullanılarak atılan günlük kaç mesaj atıldığını açıkladı.

Facebook'un kendi için tasarladığı Messenger ve geçtiğimiz yıllarda satın aldığı WhatsApp uygulamaları, iletişim alanında dünyanın bu sektörde ihtiyaç duyduğu kullanımın büyük kısmını elinde tutuyor. Özellikle Facebook'un sosyal medya ve iletişim alanında dünyanın en popüler ve en çok kullanılan sitesi olduğu ortada. Şirketin yaptığı araştırma geliştirme çalışmaları sonucu Messenger'ı neredeyse sosyal paylaşım sitesinden bağımsız hale getirmesiyle karşılığını almaya başladı. F8'de yapılan açıklamaya göre Facebook'tan ayrı olarak mobil platformlarda kullanılan Messenger kullanıcı sayısını 200 milyon kişi arttırmayı başardı. Bu sayı geçtiğimiz yıl düzenlenen F8 konferansında 700 milyon kişi olarak açıklanmıştı, bu yıl açıklanan rakam ise 900 milyon kullanıcı.

WhatsApp çok daha yüksek kullanıcıya sahip

Facebook'un 1 milyarı zorlayan kullanıcı sayısı halihazırda WhatsApp kullanan 1 milyar kişiye eklenince dünyada neredeyse her 10 kişiden 2'si Facebook bünyesindeki anlık iletişim uygulamalarını kullanıyor. WhatsApp'ın tamamen ücretsiz hale getirilmesinin kullanıcı sayısının artmasıyla ilgili olarak büyük rol oynadığı aşikar.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen F8'te konuşan, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp ve Messenger kullanılarak bir gün içerisinde atılan mesaj sayısının 60 milyar civarında olduğunu açıkladı. Her iki anlık mesajlaşma uygulamasının günlük mesaj gönderimine üçe katladığını belirten Zuckerberg, dünya çapında atılan kısa mesaj (SMS) sayısının ise 20 milyar civarında olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.