Mart Ayının En Çok Zam Gören Ürünü Biber Oldu

Mart Ayının En Çok Zam Gören Ürünü Biber Oldu

Mart ayı içerisinde sivri bibere gelen yüzde 22,52 zam ile en çok zam gören ürün oldu.

İstanbul Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre perakende fiyat üzerinden en çok zam gören ürünün yüzde 22,52 ile biber olduğu açıklanırken, en yüksek düşüşü yaşayan ürün ise yüzde 41,16 ile yeşil soğan oldu.

İstanbul Ticaret Odası, 2016 mart aynın en çok zam alan ürünün 5'te bir orandan fazla zam alan sivri biber olduğunu açıkladı. İTO yaptığı açıklamayla İstanbul'da perakende fiyatlarındaki artış ve azalışı kalem kalem açıladı.

Oda tarafından yapılan açıklamaya göre mart ayı içerisinde perakende fiyatlar yine İstanbul Ticaret Odası açıklanan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksine dahil olan 242 üründen 143'ünün fiyatında bir değişme yaşanmazken, 57 üründe zam artışı 42 üründe ise fiyat düşüşü gerçekleşti.

Mart ayı içerisinde sivri biberin yetişme şartlarına bağlı olarak mevsimsel sebeplerden zam olması normal karşılanırken, yüzde 22,52 artış yaşanan sivri biber Mart ayının en yüksek zam gören ürünü olarak kayıtlara geçti. Öte yandan sivri biberi takip eden zamlar ise şu şekilde; yüzde 19,11 zam ile maç biletleri, yüzde 12,46 ile muz ve yüzde 9,52 ile ilaç.

42 üründe fiyat düştü

Zamlanan ürünlerin yanı sıra arz bazı ürünlerde fiyat düşüşü yaşandı, arz fazlası olarak üretilen ve üreticinin elinde kalan yeşil soğan fiyatları yüzde 41,16 oranında düşüş gösterdi. 41,16 oranlı düşüşle en çok düşüş gösteren ürün yeşil soğan oldu. Yeşil soğanı düşüşüyle takip edenler yüzde 31,88 oranla kabak, yüzde 28,06 oranla karnabahar ve yüzde 25,34 ile pırasa oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.