Masal Evi projesiyle hem anneler mutlu hem de çocuklar

Masal Evi projesiyle hem anneler mutlu hem de çocuklar

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Masal Evi projesi, çocukların sosyal gelişimlerine katkı sunarken kadınlara da mesleki beceri kazandırarak işgücüne katılımlarını destekliyor.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Masal Evi projesiyle, çocukların sosyal gelişimleri için uygun koşullar sağlanırken, kadınlar için istihdama yönelik meslek edindirme ve beceri kursları veriliyor.

Çocukların ihtiyaç ve gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak planlanan Masal Evi’nde, oyun ve masallar aracılığıyla eğitim verilirken çocuğunu emin ellere teslim eden anneler ise mesleki kurslara katılabiliyor.

Annelerin aşağıda Meslek Fabrikası'nda eğitim alırken, kendilerinin üst katta çocuklarla ilgilendiğini ifade eden Masal Evi'nde görevli Anaokulu Öğretmeni Okşan Ataş; "Koordineli bir şekilde devam ediyoruz. Anne de keyifli vakit geçirmiş oluyor, kendine zaman ayırıyor. Çocuk da burada kendi arkadaşları, kendi akranları ile vakit geçirebiliyor" şeklinde konuştu.

Limontepe Masal Evi'nde kursiyerlik yapan İnci Ötün, "Biz Meslek Fabrikası'na geliyoruz. Masal Evi de, bize bu Meslek Fabrikası'na gelebilmemiz için bize katkı sağlıyor. Çocuklarımızı buraya bırakabiliyoruz. Normalde olsa birini aramak zorunda kalacağız, birine bırakmamız gerekecek. Hem anne hem çocuk, güzel şeyler öğrenmiş oluyoruz" dedi.

Kursiyerlerden Betül Özmen ise, "Çocuğumu buraya bırakıyorum, ben de aşağıda Meslek Fabrikası'nın kursuna katılıyorum. Şu anda tel kırma kursundayız. Güzel vakit geçiriyoruz. Hem çocuğum yeni etkinlikler öğreniyor hem de ben kendi açımdan kendime çok şey kattığıma inanıyorum. Çünkü yaptığım şeylerden para kazanmaya başladım. Buraya gelmekten çocuğum da ben de çok mutluyuz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımda; "Masalevi; kreşle anneler için meslek eğitiminin buluştuğu yerdir. Limontepe Masal Evi'nde üst katta çocuklarımız, alt katta annelerimiz eğitim görüyor. Masal Evleri'nde çocuklar etkinliklere katılırken, anneler Meslek Fabrikası'nda kişisel gelişim ve meslek edinme kurslarımızdan yararlanıyor. Örnek uygulamanın yaygınlaşması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.