MASKİ Sabaha Kadar Ayaktaydı

MASKİ Sabaha Kadar Ayaktaydı

MASKİ ekipleri Şehzadeler ve Yunusemre'de yaşanan su kesintilerini engellemek için sabah kadar uyumadı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde su kesintisine sebebiyet veren ana boru patlaklarına yaptığı müdahalelerle arızaları ortadan kaldırdı.
MASKİ Genel Müdürlüğü, yıllar önce döşenmiş eski hatlar nedeniyle yaşanan ana boru arızalarına anında cevap veriyor. Bu kapsamda, Şehzadeler ilçesi Nurlupınar Mahallesi 309 sokaktan geçen içme suyu ana hattında bir patlak meydana geldi. Patlağın boyutunun çok büyük olması ve yoldaki asfaltı dahi parçalaması sebebiyle MASKİ ekipleri tüm güvenlik önlemlerini alarak arızaya müdahalede bulundu. Teyakkuz halinde çalışan ekipler, canla başla verdikleri mücadele sonrası 700’lük hattaki arızayı onardı. 


Keçiliköy’deki arızada giderildi
MASKİ ekipleri Yunusemre ilçesi Keçiliköy Mahallesi’nde yine 700’lük hatta yaşanan ana boru hattındaki patlağa müdahalede bulundu. Patlak yaşanan noktayı belirleyen ekipler kepçe ile kazım işlemi yaptı. Ardından çukurun içerisindeki su dışarı aktarıldı. MASKİ arıza ekiplerinin sabahın ilk ışıklarına kadar süren yoğun mesaisinde Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu ve İçme Suyu Dairesi Başkanı Hakan Açabay çalışmaları yerinde takip etti. Büyük emek harcanarak yapılan çalışmalar sonrasında depoların su dolmasının ardından Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde yaşanan su kesintisi sona erdirildi. Sosyal medya hesaplarından gece boyunca vatandaşlardan gelen sorulara da anında cevap verilerek bilgilendirme yapıldı.


Nohutçu, sabaha kadar ekiplerin başındaydı
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erdal Nohutçu, ekiplerin başından bir dakika dahi ayrılmadığı çalışmalar hakkında şöyle konuştu: “Ana hatlarda patlak meydana gelmesinden dolayı su kesintisi büyük çaplı yaşandı. 12 yıldır su işlerinde görev yapıyorum. Hem doğu hem de batı hattında aynı anda yaşanan böyle bir patlakla ilk defa karşılaşıyorum. Ancak ekiplerimiz üstün gayret göstererek çalıştı. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.