Matematik Kongresi Lviv'de Yapıldı

Matematik Kongresi Lviv'de Yapıldı

24. Kanguru Matematik Sınavı Kongresi 26 Ekim – 30 Ekim tarihleri arasında Lviv’de toplandı. Kongreye 74 ülkeden profesör ve matematik öğretmenleri katıldı. 2017 Kanguru Matematik Sınav sorularının tartışıldığı kongrede dernek başkanı seçimleri de yapıldı

Sınır Tanımayan Kangurular Derneği’nin 1991’den bu yana düzenlediği uluslararası 24. Kanguru Matematik Sınavı Kongresi 26 Ekim – 30 Ekim tarihleri arasında Lviv’de toplandı. Kongreye 74 ülkeden profesör ve matematik öğretmenleri katıldı. 2017 Kanguru Matematik Sınav sorularının tartışıldığı kongrede dernek başkanı seçimleri de yapıldı.

Uluslararası Matematik Olimpiyatlarında Genel Sekreterlik yapan Prof. Gregor Dolinar’ın yeniden dernek başkanı seçildiği kongrede ayrıca derneğe yeni katılan ülkeler de oldu. Üye ülke sayısı 74 olan Kanguru Matematik Sınavına her yıl 6 milyondan fazla öğrenci katılıyor.

Türkiye’yi temsilen, MEF Okullarından matematik öğretmeni Özgür Özdemir ve Özel İzmir SEV İlköğretim Kurumları’ndan Kenan Çağlar Dükel’in katıldığı toplantıda her ülke Kanguru Matematik sınavlarını nasıl uyguladıklarını paylaşma imkanı buldu. Türkiye’de 2015’ten beri düzenlenen sınavlara 30 bine yakın öğrenci katılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.