Mavi Bisiklet Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmalarında

Mavi Bisiklet Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmalarında

Evrensel konusuyla tüm dünyada beğeni toplayan Mavi Bisiklet, Konak Belediyesi’nin desteği ile Hezarfen Film Galeri tarafından üçüncü kez düzenlenen ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’nda söyleşili olarak gösterilecek.

Mavi Bisiklet, etkinlik kapsamında 1 Şubat Çarşamba akşamı Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde saat 19:00’da izleyicisiyle buluşacak. Filmin gösterimi sonrasında gerçekleştirilecek söyleşide yönetmen Ümit Köreken ve yapımcı Nursen Çetin Köreken seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde aldığı ‘En İyi Film’, ‘En İyi Yönetmen’ ve ‘En İyi Senaryo’ ödülleriyle dikkat çeken Mavi Bisiklet, 27. Cinekid Film Festivali Co-Production Market ‘En İyi Proje Ödülü’ ve 4. Kırmızı Lale Film Festivali ‘Eleştirmenler Ödülü’nün de sahibi oldu. Ayrıca Mavi Bisiklet 19. Olympia Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali’nden ‘En İyi Genç Erkek Oyuncu Ödülü’ ve ‘Yunanistan Film Kulüpleri Birliği Özel Ödülü’nü kazandı.

Türkiye’de çocuk bakış açısını yansıtan filmlerin eksikliğine dikkat çekerek çocukların ve yetişkinlerin birlikte izleyebileceği bir film yapma hayaliyle yola çıkan yönetmen Ümit Köreken ve yapımcı Nursen Çetin Köreken’in ilk uzun metrajlı filmi Mavi Bisiklet, 13 yaşındaki bir çocuğun gözünden haksızlık ve adaletsizliğe farklı bir bakış sunuyor.

Filmin Özeti

Annesi ve küçük kız kardeşi ile birlikte yaşayan 13 yaşındaki Ali; boş zamanlarında çalıştığı lastikçiden kazandığı haftalığı evin ihtiyaçları için annesine vermekte, bahşiş olarak aldığı birkaç lirayı ise mavi bir bisiklet alabilmek için biriktirmektedir. Ali’nin babası, kasabadaki çiftlikte çalıştığı bir gün yaşamını yitirmiştir ama cesedi tren yolunda bulunmuştur. Olayın tek şahidi ise çiftliğin kâhyası Salim’dir. Ali’nin platonik aşkı Elif, çocukların oyuyla seçilmiş okul başkanıdır. Ancak Kahya Salim, kasabaya gelen torunu Hasan’ı okula kaydettirir ve okul müdürü kısa bir süre sonra Elif’in yerine okul başkanlığını Hasan’a verir. Elif’e haksızlık yapıldığını düşünen Ali, mavi bisiklet için biriktirdiği tüm parayı bu yolda feda etmeye karar verir. Arkadaşı Yusuf’un da yardımıyla büyük bir kampanya başlatır.
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.