"Mavi Bisiklet" Dünyayı Pedallıyor

"Mavi Bisiklet" Dünyayı Pedallıyor

Ümit Köreken'in ilk uzun metraj filmi festivallerde ilgi görüyor.

Ülkemizde çocuk filmleri konusunda yaşanan eksikliğe dikkat çekmek adına yola çıkan yönetmen Ümit Köreken’in ilk uzun metrajlı filmi “Mavi Bisiklet” hem ülkemizde hem de dünyaca ünlü festivallerde büyük ilgi görüyor.

Dünya Prömiyerini 66.Berlin Film Festivali'nde, Türkiye prömiyerini 35. İstanbul Film Festivali'nde yapan Mavi Bisiklet, 16-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde yer alacak. Dünyaca ünlü festivallerden de büyük ilgi gören Mavi Bisiklet Ekim ayı boyunca farklı ülkelerde düzenlenecek festivallerin yarışma bölümlerinde ödül bekleyen filmler arasında bulunacak.

2013 yılında Amsterdam Cinekid Co-Production Market’de “En İyi Proje Ödülü” 2016 yılında Hollanda’da yapılan 4.Kırmızı Lale Film Festivali’nde Hollanda-Türkiye Sinema Eleştirmenleri Ödülü’ne layık görülen Mavi Bisiklet aynı zamanda 46. Giffoni Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivalin’de yer alan tek Türk filmi oldu.

Mavi Bisiklet’in Ekim ayında yarışma bölümlerinde yer alacağı diğer festivaller;

- 15-21 Ekim Amsterdam 30. Cinekid Film Festivali,

- 20-27 Ekim Mumbai Film Festivali, Halfticket Bölümü,

- 21-26 Ekim tarihlerinde 4. Giffoni Makedonya Film Festivali

Katıldığı festivallerde hem çocuk ve genç seyircilerin hem de sinema çevrelerinin beğenisini kazanan Mavi Bisiklet ayrıca Mumbai Film Festivali’nde düzenlenecek Türk Filmleri Seçkisi’nde de gösterilecek.

Büyüklerin dünyasında karşılaştığı adaletsizliklere kendince çözüm arayan bir çocuğun hikayesini beyazperdeye taşıyan, yönetmenliğini Ümit Köreken’in yaptığı “Mavi Bisiklet” filminin çekimleri Konya-Akşehir’de gerçekleştirildi ve çocuk oyuncular ile diğer tüm yan roller yerel halktan oluşuyor. Mavi Bisiklet filminin samimiyetle vurguladığı adelet duygusunun festival komitelerince ilgi çektiğine inandıklarını belirten filmin yönetmeni Ümit Köreken profesyonel sinema dünyasına adım attığı ilk uzun metrajlı filmi Mavi Bisiklet için şunları söyledi;

“Hayatımızın her aşamasında haksızlıklarla karşılaştığımız bir gerçek ancak bu duyguyu ilk kez tatdığımız zamanlarımızı hatırlamak pek mümkün olmayabilir. Bu nedenle bir çocuğun gözünden adaletsizliği anlatmak ve bu durumun sonuçlarını çocuk gözüyle hem yetişkinlere hem de çocuklara aktarmak istedik. Dünyanın çeşitli yerlerinde çocukların ve gençlerin bir arada bulunduğu festivallerde yer alarak onlarla birlikte olmaktan ve gördüğümüz ilgiden fazlasıyla memnunuz.”

Çocukların ve yetişkinlerin birlikte izleyebileceği filmler yapmaya devam edeceklerini dile getiren filmin yapımcısı Nursen Çetin Köreken ise şu bilgileri aktardı;

“Sanatın her koluyla küçük yaşta tanışmamız gerektiği düşüncesi ve sinemacı olarak çocuklara yönelik film hazırlamak bizim için önemli bir görev ve bu yola gönül verdik. Bu anlamda çalışmalarımızı sürdürmek ve çocuklarımızı sinema sanatıyla buluşturmak, erken yaşta sinema ile ilgili bilgi sahibi olabilecekleri bir ortamda bulanma imkanı sağlamak adına bir çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de çocuk filmlerinin desteklenmesini ve yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Dünya çocuklarının çocukluklarını doyasıya yaşaması isteğiyle çıktığımız yolda en azından sinema sektöründe elimizden geldiğince çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mavi Bisiklet’in gerek Türkiye, gerekse diğer ülklerden gördüğü ilgi bizi mutlu ediyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.