Mavi liste Bayındır’da değişimin ateşini yaktı

Mavi liste Bayındır’da değişimin ateşini yaktı

CHP'nin belediye eski başkanları, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve mevcut meclis üyelerinin desteklediği mavi liste Bayındır’da değişimin ateşini yaktı.

Mevcut İlçe Başkanı H.Behzat Aydilek’in geçtiğimiz günlerde tekrar ilçe başkanlığına aday olmayacağı açıklanmıştı.

Pazartesi günü başlayan delege seçimlerinde ilk 4 günde 54 mahallede hızlı bir şekilde yapılan seçimlerin dün ve bugün 4 mahallede sandık başına giden parti üyeleri, değişim sinyali verdi. Geriye sadece ertelenen Hacı Beşir mahallesi seçimleri kaldı.

Mevcut İlçe Başkanı H.Behzat Aydilek’in desteklediği ve şu an Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanı'nın yer aldığı beyaz liste; ilçe yönetimine tepki gösterenlerin desteklediği mavi liste ile yarıştı.

Cumartesi günü gerçekleştirilen seçimlerde Mithatpaşa mahallesinde Belediye eski Başkanı Dr. Ufuk Sesli, mavi liste ile 13 oy alarak tek oy alan beyaz listeye tarihi bir ders verdi. Fatih mahallesinde ise Mavi liste 66 oy alırken Beyaz liste 32 oy aldı. Şu an Kadın Kolları Başkanı ve Gençlik Kolları Başkanın yer aldığı beyaz liste ile girdikleri yarışta delege seçilemediler.

İlçenin en büyük mahallesi olan Sadıkpaşa mahallesinde pazar günü yapılan seçimde mavi liste 95 oy alırken beyaz liste 48 oyda kaldı. Mavi listede eski ilçe başkanları ve meclis üyeleri ipi göğüsleyerek delege olurken beyaz listede yer alan İl Yönetim Kurulu Yardımcısı delege seçilemeyenler arasında bulunuyor.

Genel olarak delege sonuçlarına bakıldığı zaman Bayındır Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üyeleri parti oylarının 11 bin bandından 9 bin bandına düşmesinin faturasını yaklaşık 6 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten yönetime kesmiş görünüyor. Partinin belediye eski başkanları, ilçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve mevcut meclis üyelerinin desteklediği mavi liste Bayındır’da değişimin ateşini yaktı.

whatsapp-image-2023-07-09-at-22-11-10-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.