Maymun Çiçeği virüsünde bir ilk

Maymun Çiçeği virüsünde bir ilk

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Fransa’da ilk defa insanlardan köpeklere maymun çiçeği hastalığının bulaştığını açıkladı.

Maymun Çiçeği hastalığı ilk defa Fransa’da insandan evcil bir hayvana bulaştığı duyuruldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yapılan açıklamada, Fransa’da yaşayan bir çiftin, İtalyan tazısı cinsi köpeklerinin vücudunda yaralar oluşmaya başladığı ve köpeğe Maymun çiçeği hastalığı tanısı koyulduğu ifade edildi.

italyan-tazisi-6.jpg

İngiltere’de hükümet yayınladığı bir genelge ile sağlık yönergesine göre hastalığa yakalananların evcil hayvanlarla temaslarını kesmeleri gerektiğini duyurdu. Bunun yanı sıra, maymun çiçeği hastalığı daha önce sadece salgının yaşandığı ülkelerdeki vahşi hayvanlarda görülmüş, Avrupa ve ABD'deki hayvanlara ise yurt dışından getirilen hayvanlardan bulaştığı açıklanmıştı.

İlk kez evcil bir hayvanda virüsün görülmesinin ardından yetkililer enfekte kişilerin kendini izole etmesi gerektiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.