MEB 81 ile yazı gönderdi!

MEB 81 ile yazı gönderdi!

Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinde camilerde 6-13 yaş arası öğrencilere din eğitimi verilmesi için 81 il müdürü resmi yazı ile görevlendirdi.

Nakşibendi Cemaati'ne yakınlığıyla tanınan Server Gençlik ve Spor Kulübü ile protokole göre camiye giden öğrenciye 2 puan, camide sabah namazı için 10 puan, yatsı namazı için 8 puan, öğle, ikindi ve akşam namazları için ise ekstra 5'er puan verilecek.

Sure ezberleyen öğrencilere de sure başına 1 puan verilecek. Camide puanlı ödüllü din eğitimi tepki gösteren Eğitim-İş Hukuk İşleri Genel Sekreteri Maksut Balmuk, 20 Ocak'ta başlayacak eğitimin iptali için dava açacaklarını kaydetti. 

6-13 yaş arası kız ve erkek çocuklar için puanlı dini eğitim 20 Ocak pazartesi günü başlayacak. Yarışma, 30 Ocak 2020 tarihine kadar yarıyıl tatili boyunca sürecek. Erkek çocukları sabah namazıyla, kız çocukları öğle ve ikindi namazlarıyla yarışmaya katılabilecek. 100 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen projede en çok puan toplayan 3 çocuk ödüllendirilecek.

5 vakit namazını da camide kılan çocuklara ayrıca 2’şer puan verilecek olan yarışmada; 6,7,8 ve 9 yaşındaki çocuklar Fatiha, Sübhaneke Tahiyyat, Allahümme Salli, Allahümme Barik, İhlas, Kevser, Rabbena Atina, Rabbenaağfirli, Felak ve Nas Sureleri’nin her biri için 1’er puan alacaklar.

Bakanlık, 81 ilde talimat verdi

MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü ile dernek arasında 2 hafta önce protokol imzalandığı ortaya çıktı. 81 il müdürüne bu projenin uygulanması için Bakanlık, üst yazıyla talimat verdi. ‘Namazını camide kıl puanları topla ödülünü al’ sloganıyla beraber yarışma pazartesi günü başlayacak. 30 Ocak 2020’ye kadar sürecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.