Meçhul Asker Sergisi açıldı

Meçhul Asker Sergisi açıldı

Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi, yeni bir koleksiyona daha ev sahipliği yapıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, İzmir’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında yeni bir sergiyi daha kente kazandırdı. Bu kapsamda; “Meçhul Asker: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Asker Portreleri” adlı sergiyi açan DEÜ Rektörlüğü, üniversite mensuplarını ve vatandaşları bir araya getirdi. Cem Üsküp’ün koleksiyonuna ait olan; küratörlüğünü Müze Müdürü Öğretim Görevlisi Ömer Durmaz ile Öğretim Görevlisi Betül Teoman’ın yaptığı; sergileme tasarımını ise DEÜ Güzel Sanatlar Enstitüsü’nden Araştırma Görevlisi Çetin Can Karaduman’ın gerçekleştirdiği sergi, İzmir Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin katılımı ile açıldı.

mechul-asker2.jpg

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hepimizin bildiği üzere ülkemiz, büyük mücadelenin ardından kuruldu. Bu süreçte istiklal ve istikbal sevdasını sinesinde taşıyan aziz milletimiz, onurlu duruşu sayesinde hem dünyaya örnek oldu hem de kendi içinden birçok kahramanı çıkardı. Dolayısıyla geçmişimizi bilmek ve ona sahip çıkmak, umudun ve başarının üzerinde yükselen ülkemiz açısından daha da önemli hale geldi. Bu noktada milli ve manevi değerlerimiz kadar; mücadelemize güç ve ruh veren kahramanlarımızı yakından tanımamız, hepimiz için zorunlu hale geldi” diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Koleksiyonunun aynı zamanda çocuk ve gençlere de ilham ve örnek olacağına inandıklarını kaydeden Hotar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sergimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan İzmir Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Şahne’ye; koleksiyonunu üniversitemiz ile paylaşan Sayın Cem Üsküp’e; burada emeği geçen mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor; aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

mechul-asker-3.jpg

Törenin açılışında konuşan koleksiyoner Cem Üsküp “Bu sergide, Türk askerinin muhtelif rütbede ve farklı zamanlarda çektirdiği portreler yer alıyor. Burada askerimizin kahramanlıklarının yanı sıra; onların iç dünyalarını da yansıtmaya çalıştık. Bu vakur bakışların arkasında her biri, gururla üniformasını taşırken vermiş oldukları pozlarla beraber; fotoğrafların arkasına kendi el yazılarıyla tutmuş oldukları notları da yer alıyor. Bu yazılar da onların iç dünyalarını yansıtıyor” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.