Meclis Üyesi Eyce ‘Gürültü Kirliğine’ Dikkat Çekti!

Meclis Üyesi Eyce ‘Gürültü Kirliğine’ Dikkat Çekti!

Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Serap Eyce, ilçede yaşanan gürültü kirliliğinin vatandaşların en büyük sorunu haline geldiğini belirtti.

AK Partili Serap Eyce, “Sadece ‘Sesli Cihazlarla Satış Yapmak Yasak’ tabelası koymak yetmiyor, denetlemek de gerekiyor. Karabağlar’da yaşayanlar seyyar satıcıların gürültülerinden çok şikâyetçi” dedi. İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde son günlerde sesli cihazlarla sebze ve meyve satışı yapan seyyar satıcıların artması, ilçede ciddi anlamda gürültü kirliliği yaşanmasına neden olmaya başladı. Karabağlar’ın ara mahallelerinin yanı sıra trafiği yoğun işlek caddelerine de giren kamyonetlerin üzerine takılı ses cihazları ile çıkardıkları gürültü, vatandaşların en büyük sorunu haline gelmeye başladı. Vatandaşlar, kapılarının önlerine kadar gelen seyyardan değil ama çıkardıkları gürültüden rahatsız olduklarını belirterek, yaşanan durumla ilgili tepkilerini dile getirdiler. 

Vatandaşlarla görüşen ve olaylara bizzat tanık olduğunu söyleyen Karabağlar Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Serap Eyce, “Vatandaş, ayağına kadar gelen seyyar satıcının çıkardığı gürültüden şikâyetçi olmaya başladı. Yüksek binaların olduğu ana caddelerde bile hoparlörlerin sesini sonuna kadar açan seyyarlar, büyük bir gürültü kirliliğine neden oluyor.  Evlerinden çıkamayan vatandaşlar ne yazık ki evlerinde de oturamayacak hale geldiler. Bu rahatsızlığa karşı denetimleri daha sık gerçekleştirerek çözüm üretmek gerekiyor. Evinde oturan vatandaşın huzurlu bir şekilde oturması yerel yöneticiler olarak hepimizin sorumluluğu. Şikayetler üzerine gittiğim caddelerde de gürültü kirliliğine bizzat tanık oldum, gürültü kirliliğini yaşadım.” Dedi.

İnsanların salgın nedeniyle bugünlerde evlerinde oturmak durumunda oldukları bir dönem yaşadıklarını belirten Eyce, “Evinde hamile olan var, hasta olan var, yaşlı olan var. Gürültü, insanın fiziksel olarak etkilediği gibi huzurunu kaçırıp, psikolojik olarak da rahatsız eder. Bu kirliliğin bugünlerde Karabağlar ilçemizde ulaştığı boyut ne yazık ki çevremizin hoşluğunu ve sakinliğini yok ediyor. Belediyemizin denetimleri maalesef bu konuda yetersiz kalıyor. Vatandaşımız gürültü kirliğine maruz kalıyor. Bu konuyu Belediye Başkanına iletmiştim ama ne yazık ki ses kirliliği ile ilgili hiçbir önlemin alınmadığını hatta artış olduğunu gördüğümü söylemek zorundayım” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum